Foto: Mix and Match Studio, Bigstock

Foto: Mix and Match Studio, Bigstock

“Det begynder lovende med feber og smerter i kroppen, men så fiser det bare ud efter en dags tid,” lyder dommen fra Julius Ottesen, der nu har prøvet både Omikron-varianten og den originale virus fra Wuhan. 

40-årige Julius Ottesen har altid været lidt af en first mover. Han er ofte den første i omgangskredsen til at prøve nye ting, for eksempel da det kom til at købe elbil. Han opgraderede også til en 5G-mobil før alle andre, så selvfølgelig skulle han også være blandt de første til at prøve COVID-19.

Julius blev smittet med den oprindelige virus fra Wuhan i april 2020. Det var et voldsomt forløb, mindes han, for ikke alene var han syg som med en voldsom influenza i næsten to uger – han måtte også døje med senfølger i flere måneder efter.

“Faktisk var det først op til jul, at jeg begyndte at få smags- og lugtesansen tilbage,” siger han, der dog var frisk nok til at gå på arbejde efter en måneds tid.

Trængte til en pause
Efter den omgang var Julius lidt tilbageholden. Der kom ganske vist nye varianter, der så spændende nok ud, men dels var han muligvis immun, dels havde han ikke helt mod på at prøve kræfter med endnu en omgang coronavirus.

“Det var lidt svært, da folk i min omgangskreds begyndte at blive ramt af den der Delta-variant. Jeg var fristet, for det var jo hot en overgang, og jeg var lidt træt af ikke at kunne tale med, som jeg plejer,” siger han og tilføjer, at han dog valgte at lade sig vaccinere, da han fik tilbuddet om det sidste sommer.

“Det var ret irriterende, at jeg langtfra var den første til at blive vaccineret, fordi myndighederne havde besluttet, at det skulle foregå efter alder,” siger han.

Flad og mangler nuancer
Da den nye Omikron-variant brød frem, var Julius derfor fyr og flamme. Han følte sig klar igen, og heldigvis var han blandt de første danskere, der fik mulighed for at afprøve den.

“I den forbindelse er det meget godt at arbejde på en stor virksomhed, hvor folk ikke går så højt op i afstand og håndhygiejne,” siger han.

Desværre skuffede Omikron fælt. Julius fik lidt feber og følte sig mat i koderne, men allerede næste dag ville han kunne være taget på arbejde, hvis det ikke var, fordi han skulle forblive isoleret til efter, at hans symptomer var væk.

“Det er simpelthen en dårlig kopi. Slet ikke som den ægte vare. Jeg forstår slet ikke, at den er så voldsomt i omløb lige nu, for den er bare totalt flad og uden nuancer og slet ikke noget, folk bør spilde deres tid på,” slutter han.