Foto: cookiestudio, Bigstock

Foto: cookiestudio, Bigstock

Inspireret af højtråbende vaccinemodstandere på Facebook giver Dagli’Brugsen nu kunderne mulighed for at takke nej til tilbud. “Det er Satans værk,” lyder begrundelsen fra en af kunderne for, hvorfor han valgte at sige nej tak.

Efter flere års succes med de såkaldte Ja tak-tilbud har Dagli’Brugsen i Haverslev besluttet sig for at prøve et nyt koncept, som er mere i tråd med tiden.

“Vi har set på Facebook, hvordan især vaccinemodstandere har en enorm trang til at sige fra og være modstandere af ting. Derfor har vi lanceret Nej tak-tilbuddene som et supplement til de mere positivt ladede Ja tak-tilbud,” siger brugsuddeler Iben Hansen.

Tiltaget giver ikke blot kunderne en mulighed for at nægte at tage imod et godt tilbud. Dagli’Brugsen får også indblik i, hvorfor nogle kunder aldrig benytter sig af de gode tilbud.

Er allerede blevet klogere
Allerede efter første Nej tak-tilbud er Iben Hansen blevet klogere.

“Vi valgte at lægge ud med et ikke særlig godt tilbud på en økologisk juleand for ikke at gøre det alt for svært for vores kunder. Vi ved, at mange kunder i forvejen fravælger økologi, og ved kun at sætte prisen en anelse ned gjorde vi det ekstra attraktivt for folk at takke nej. Desuden opfordrede vi til, at folk ikke nøjedes med at skrive ‘nej tak’, men også begrundede deres fravalg – ligesom de jo plejer at skulle skrive, hvor mange ænder, eller hvad vi nu har som Ja tak-tilbud, de vil have,” siger Iben Hansen.

Tværsummen af økologi er 666
En af de kunder, der har takket nej til den økologiske juleand, er Robert Svendsen fra Sønderup. Han begrunder sit svar med, at hans fætters hund engang spiste en økologisk and, hvorefter den døde, fordi den fik en andefod galt i halsen. Andre kunder har også begrundet deres afslag.

“Nej tak! Økologi er noget, Satan har skabt! Ø er det 27. bogstav i alfabetet, hvis man ikke tager W med. Tværsummen af 27 er 9, og 9 er 3 plus 6. Udskifter man plus med gange, får man 3 gange 6, altså 666 – og det er Djævelens tal. I burde skamme jer!” skriver Søren Eriksen fra Mejlby.

Hanne Clausen fra Kjemtrup har heller ikke lyst til at benytte tilbuddet, men har en lidt mindre dramatisk forklaring:

“Nej tak, jeg er ikke sulten. Men har I danskvand med citrus?”