Foto: Radio Loud

Ved et tilfælde opdagede en læser, at Radio Loud ikke producerer noget. Programdirektør bekræfter, men lover, at kanalen lige om lidt laver Danmarks bedste radio nogensinde.

Endnu en coronabølge har ramt Danmark og tvunget arbejdspladser landet over til at hjemsende medarbejdere. Det er også tilfældet for Radio Loud. RokokoPosten kan nemlig afsløre, at den skattefinansierede radiokanal har været corona-lukket siden september.

Vi kom på sporet af historien, da vi fik et tip fra en læser, som ved en fejl var kommet forbi Radio Loud i forsøget på at finde en anden radiostation. Læseren undrede sig over den manglende lyd og kontaktede RokokoPosten.

Modtager penge uden at levere
Programdirektør på Radio Loud, Simon Andersen, bekræfter over for RokokoPosten, at den skattefinansierede radiokanal har været lukket siden september. Han fortæller, at radiokanalen gør det af hensyn til medarbejdernes sundhed, og at det ikke var en stor omvæltning at hjemsende medarbejderne.

“Vores forretningsmodel bygger på, at vi lover en ydelse, modtager licensmidler og så ikke leverer ydelsen, så på den måde var det ikke så stor en ændring for os helt at stoppe med at lave radio,” fortæller Simon Andersen, der dog siger, at det på ét punkt har været svært for radiokanalen, at medarbejderne ikke har arbejdet i flere måneder.

“Så vidt jeg husker, var Radio24syv aldrig lukket på grund af corona. Det har gjort det meget svært for os at finde inspiration til, hvordan vi skal gennemføre en nedlukning.”

Satire med mand i dametøj
Programdirektøren fortæller, at medarbejderne vil være hjemsendte, så længe coronasituationen kræver det, og så længe politikerne ikke truer med at lukke pengestrømmen til Berlingske, der ejer Radio Loud.

Ifølge Simon Andersen er der dog masser at glæde sig til, når Radio Loud en dag vender tilbage.

“Vi er ved at udvikle nogle nye programmer. Som bliver de bedste overhovedet i Danmark. For eksempel er vi ved at lægge sidste hånd på et satireprogram med en tyk mand, der klæder sig ud som en alkoholiseret dame,” fortæller Simon Andersen og fortsætter:

“Vi er også ved at lave et program for afslørende journalistik, hvor en narkoprostitueret vil komme med voldtægtsanklager mod det meste af sin omgangskreds, hvis jeg giver hende nogle øl på et værtshus. Og i hverdagene kører vi programmet Radio Silence mellem 7 og 17. Lyt, lyt, lyt!”