Foto: Daniel Ernst, Bigstock

Foto: Daniel Ernst, Bigstock

De tager arbejdet fra os, raser au pair om husmødre. I julen har det været særlig slemt.

“Julen er den værste tid som au pair. Dér har husmødrene ferie fra deres arbejde, og så bliver vi underbudt helt enormt.”

Sådan starter au pairen Diwata Balindong, da RokokoPosten spørger hende ind til det tema, som de seneste dage har fået landets au pairer til at råbe op: Den massive sociale dumping, som au pairerne føler sig udsat for af danske husmødre.

“Det er fuldstændig umuligt for os at få en ordentlig au pair-løn på et par tusind kroner om måneden, når snart sagt ethvert hjem har en husmor, der render og gør alt det arbejde, vi burde gøre,” fortæller Balindong.

Bør arbejde mindre og slappe af
“Det er helt vanvittigt. De tager sig af madlavning, tøjvask, rengøring og børnepasning, og de gør det til en løn, som det er fuldstændig umuligt at konkurrere med,” fortsætter Diwata Balindong, der opfordrer danske husmødre til at arbejde mindre.

“Især her i julen er det vanvittigt. Julefrokoster, julegaver, pakkegaver, adventsgaver, familiebesøg. Og efter alt det kommer udsalget, hvor de køber alt det, de ikke købte eller fik i gave, så nytårsaften, og så skolestart. Husmødrene bliver nødt til at slappe af. Det er et helt umuligt tempo at følge med i,” siger Balindong, der derudover fortæller, at hun har hørt, at husmødre ikke engang holder fri om søndagen.

Accepterer fødselsdagsgave og blomster
Hun beklager sig samtidig over, at husmødre generelt får ingen eller meget dårlig betaling.

“Vi har hørt eksempler på husmødre, der tager sig til takke med en fødselsdagsgave og en buket blomster, når manden husker deres bryllupsdag. Det er en virkelig horribel betaling, som vi selvfølgelig ikke har nogen chancer for at konkurrere med,” fortæller Diwata Balindong indigneret.

Balindong understreger, at hun ikke er imod konkurrencen fra husmødre, men at hun blot ønsker, det skal ske på rimelige vilkår.

“Danske husmødre bliver simpelthen nødt til at skrue lidt ned. Organiser jer og kræv en ugentlig fridag fra arbejdet derhjemme. Forlang som absolut minimum blomster og en fodmassage en gang imellem. Ellers konkurrerer I simpelthen på ulige vilkår og tager arbejdet fra os professionelle,” afslutter Diwata Balindong.