Foto: BillederFlick, Flickr

Foto: BillederFlick, Flickr

Den 53-årige søn af en royal boomer fik nok, da moderen bragte hans børn i en vanskelig situation i fuld offentlighed uden at have talt med ham først. RokokoPostens Kongehus-korrespondent kommenterer sagen.

En dansk mand ved navn Joachim har endelig, i en alder af 53 år, sagt klart og tydeligt fra over for sin mor, den royale boomer Margrethe.

Det skete, da den royale boomer offentligt meldte ud, at Joachims børn ved udgangen af året mister deres titler som prinser og prinsesser. Ifølge den royale boomer selv er det en dyb omsorg for børnebørnenes fremtid, der ligger bag beslutningen, men den køber hverken Joachim eller RokokoPostens Kongehus-korrespondent Boris Stucker.

“Den royale boomers søn er oprørt, og det forstår jeg godt. Hans mor har virkelig skidt i nælderne,” lyder det fra Boris Stucker.

Manglende indsigt i børnebørnenes livsverden
Han mener, at den royale boomers beslutning demonstrerer en tydelig mangel på indsigt i, hvad der betyder noget for hendes børnebørn, hvilket måske skyldes en manglende indsigt i, hvad der i det hele taget foregår i unge menneskers liv.

“Når man ikke engang først drøfter sagen med børnenes far, som endda er ens egen søn, så har man ganske enkelt ikke ret til at hævde, at man gør det for andre end sin egen skyld, om man så er nok så royal,” siger han og fortsætter:

“Hun forsvarer sig med, at hun vil lette dem for de forpligtelser og forventninger, der følger med titlen, men hvis hun virkelig interesserede sig for børnebørnene, kunne hun jo have talt med dem og hørt, hvordan de forholdt sig til sagen – de ældste er trods alt voksne mennesker på henholdsvis 20 og 23 år.”

“En særdeles passivt-aggressiv handling”
Boris Stucker mener, at det er flot, at den royale boomers søn endelig har sagt fra over for sin mor. Han vurderer, at det har været undervejs i mange år.

“Nu kender jeg ikke detaljerne, men vi ved jo alle, at den royale boomer er en passivt-aggressiv dame, og det her er en særdeles passivt-aggressiv handling. Når man vokser op med en sådan mor og har lært, fra man var helt lille, at man skal opføre sig eksemplarisk, fordi man repræsenterer nationen, så er det klart, at det kan tage tid at mande sig op til at sige fra. Så jeg er glad for, at han gør det nu, vel vidende at han vil møde hån fra folk, der ikke formår at se menneskene bag titlerne,” siger Boris Stucker og tilføjer:

“Den royale boomer kunne have talt med børnebørnene om, hvad titlerne indebærer og fortalt dem om muligheden for at vælge dem fra – måske endda brugt sin magt til at gøre det lettere for mennesker født ind i den royale familie at gøre sig fri, hvis det på et tidspunkt giver mening for dem.”

Han er dog ikke i tvivl om, hvorfor den royale boomer valgte at trække beslutningen ned over hovederne på sine børnebørn i stedet for at lade det være op til dem at frasige sig titlerne:

“Det ville hun tage dybt personligt og opfatte som en skamplet på monarkiet. Så vil hun hellere bringe sine børnebørn i en vanskelig situation i fuld offentlighed på en måde, der gør det så svært for dem som muligt at forsvare sig med æren i behold.”