Vægten af de mange politikere, mediefolk og lobbyister fik i går aftes solskinsøen til at forsvinde ned i Østersøen. Danmark ledes nu af en samlingsregering med de tilbageværende folketingsmedlemmer, primært fra Grønland og Færøerne.

Først troede den 23-årige praktikant Ida Vejlø, at hun så syner. At de sidste tre dages intens netværksdannelse og fadølsdrikning havde udmattet hende så meget, at det blot virkede som om, Bornholm var i færd med at synke ned under havoverfladen.

Men den var god nok.

“Jeg stod nede ved havnen med en praktikant fra Socialdemokratiet. Vi diskuterede social dumping og det bedste sted i Berlin at spise Currywurst, da jeg kunne mærke mine fødder blive våde. I løbet af få minutter stod jeg i vand til halsen,” fortæller Ida Vejlø, der som en af de få Folkemøde-deltagere formåede at svømme til den nærliggende Christiansø og derfra blive samlet op af en fiskekutter.

Drastiske midler
Ingen har hørt fra de andre 80.000 deltagere, og det har tvunget de få tilbageværende politikere til at tage drastiske midler i brug.

“Sammen med mine kolleger i rigsfællesskabet samt Karen Hækkerup, der som den eneste minister ikke deltog i Folkemødet, har jeg sat mig i spidsen for en ny samlingsregering,” erklærer det færøske folketingsmedlem Edmund Joensen fra Sambandsflokkurin, der vil fungere som statsminister, finansminister og leder af det nyoprettede Ministerium for Økonomisk Forgyldning af Færøerne.

Den akutte mangel på opposition har gjort det let for den nye regering at hastegodkende ny lovgivning. Eksempelvis skal færøsk og grønlandsk erstatte dansk som det primære sprog i alle rigsfællesskabets skoler, ligesom hele hovedstaden over en periode på 5 år skal opdeles og flyttes til henholdsvis Thorshavn på Færøerne og Nuuk i Grønland.

Bedre regeringsførelse
“Eftersom langt de fleste af Folkemødets deltagere var københavnere, regner vi med en hel del mindre brok, end der har været i forbindelse med metrobyggeriet,” forklarer 18-årige Simone Vedel, der indtil i går var piccoline for De Radikale, men nu er blevet forfremmet til transportminister.

I det hele taget forventer den nye regering, at regeringsførelsen vil gå meget glattere fremover.

“Vi vil se langt mindre mudderkastning, færre personsager og større fokus på det, der virkelig betyder noget: Færøerne og Grønland!” udtaler statsminister Edmund Joensen.