Foto: Peggy_Marco, Pixabay

Foto: Peggy_Marco, Pixabay

For at tiltrække lejere til de tusindvis af tomme lejemål i Aarhus lokker udlejere med alt fra gratis cykler til gavekort til mad og møbler. En enkelt går endda så vidt som til at tilbyde boliger til fornuftige priser.

Ifølge TV 2 Nyheder finder aarhusianske udlejere på lidt af hvert for lokke lejere til. Nogle giver en gratis cykel til de første 100 lejere, andre smider et gavekort på 10.000 kroner til gardiner og møbler oven i kontrakten.

Og så er der Sandra Meilvang. Hun er gået skridtet videre og har fået den vanvittige idé at sænke huslejen – ikke bare i to eller tre måneder for at lokke lejere til!

En menneskeret at have tag over hovedet
Helt konkret går Sandra Meilvangs koncept ud på at tilbyde lejerne ordentlige boligforhold til fornuftige priser.

“Det er trods alt en menneskeret at have tag over hovedet”, lyder det fra Sandra Meilvang, der mener, at fordelene ved konceptet opvejer ulemperne:

“Vi tjener selvfølgelig ikke så meget som alle de andre, der sætter priserne så højt som overhovedet muligt. De tjener hurtigt alt det hjem, de bruger på at lokke folk til at leje deres alt for dyre boliger. Det gør vi ikke – til gengæld får vi glade lejere og stort set ingen klager.”

Konkurrent: Det er klasseforræderi
Mens lejerne jubler over de gode boligforhold, møder Sandra Meilvangs koncept kritik fra konkurrenterne.

“Det er slet og ret klasseforræderi,” mener Ib Malberg, der selv i øjeblikket giver de første to måneder gratis for at lokke lejere til.

“Vi har kæmpet i flere generationer for retten til at udleje usle boliger til overpris, og nu står fru Meilvang og siger, at det gider hun ikke bakke op om. Mage til egoisme skal man lede længe efter,” siger han og tilføjer, at han frygter, at andre føler sig pressede til at følge trop.

“Hvis flere begynder på det her, får vi en dominoeffekt, der i værste fald betyder enden på boligspekulanternes storhedstid.”