Foto: Niels Jespersen

Foto: Niels Jespersen

Selvfølgelig er vi ikke selvhøjtidelige douchebags uden humor, lyder det fra kendis-arkitekten Bjarke Ingels, der er skuffet over, at ingen forstod virksomhedens aprilsnar.

En vittighed dør, når den skal forklares. Ikke desto mindre er arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group kommet dertil, hvor de er nødsaget til at forklare firmaets 1. april-joke.

“Jeg er skuffet over, at nogen kan tro, vi er så dødssygt humorforladte,” siger Bjarke Ingels efter at være blevet kritiseret for at intimidere nichemediet KBH.

Den 1. april skrev magasinet KBH, at arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group ville rive en af deres egne bygninger, Kaktus Towers ved Dybbølsbro, ned. Årsagen var, at firmaet havde fundet bygningen for grim.

Joken blev videresendt til chefen for det hele
En veloplagt joke, der vakte stor morskab blandt de ansatte i den globale arkitektvirksomhed. Her blev den videresendt af medarbejderne, indtil joken fandt vej til stifter og ejer Bjarke Ingels.

“Jeg synes ellers, hele konceptet, hvor usjove journalister laver falske tøhø-nyheder, er under lavmålet, men det her var sjovt,” siger Bjarke Ingels og tilføjer:

“KBH har løbende været efter os, og ja, den bygning er pissegrim. Kæmpe svipser. Episk øjebæ. Så det var befriende med lidt kammeratligt drilleri mellem ildsjæle, der elsker god arkitektur.

Derfor valgte Bjarke Ingels at gå med på legen og kontakte Magasinet KBH med en proforma-klage, der opfordrede til at trække aprilsnarren tilbage. En opfordring, som Magasinet KBH til Bjarke Ingels’ store forfærdelse fulgte.

Har ikke mistet jordforbindelsen trods international succes
“Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at nogen ville misforstå vores aprilsnar,” siger Bjarke Ingels, der altid har været kritisk over for krukkeriet og selvfedmen i arkitektbranchen.

“Jeg bliver faktisk lidt trist. Altså, hvem tror de, jeg er? Selv om jeg har haft succes, så er jeg jo stadig bare Bjarke fra Kokkedal. Jeg har både været pølsemand og avisbud,” fortsætter han.

Ifølge Bjarke Ingels kan man nemlig godt forblive ydmyg og have selvironi, selv om man er genstand for international berømmelse.