Foto: Tigateluloro, Bigstock

Foto: Tigateluloro, Bigstock

Ung, mørk, rebelsk og med de helt rigtige, kritiske udsagn om muslimer. Sådan var de borgerlige meningsdanneres præmieperker, indtil den for nylig gik i stykker og begyndte at sige helt utilbørlige ting om de borgerlige meningsdannere selv.

“Man har slet ikke lyst til at få en ny, men man er jo nødt til at komme videre.”

Smerten lyser ud af ansigtet på den liberale meningsdanner, som RokokoPosten møder på en café midt i København. Sammen med sin konservative kollega er hun mødt op for at tale om tabet af deres højtelskede præmieperker, den etniske ungdomsdigter Yahya Hassan.

“Den virkede upåklageligt indtil efter terrorangrebet i København: Sagde de rigtige ting på den der nuttede, lidt hårdkogt-reciterende facon, som vi alle elskede. Men nu er den begyndt at sige alle mulige grimme ting om os selv,” lyder det fra den konservative meningsdanner, der uden held har forsøgt at reparere præmieperkeren.

“Den er gået helt i stykker,” siger han med en sørgmodig mine.

Svær at erstatte
De to meningsdannere er allerede i gang med at finde en ny præmieperker.

“Selvom den bliver svær at erstatte,” siger den liberale meningsdanner og fortsætter:

“Man knytter sig jo til sådan en. Men mon ikke vi bliver lige så glade for den nye? Problemet bliver at finde en, for de er jo lidt sjældne.”

Den konservative meningsdanner tilføjer dog, at de skimmer debatindlæggene i Jyllands-Posten, Berlingske og Vox Liberalis i håb om at finde en intakt præmieperker der.

Kan genbruges
I Kirke-Hyllinge mener en 58-årig gymnasielærer, at Yahya Hassan sagtens kan genbruges.

“Jeg forstår ikke, at de nænner at smide den ud. Men hvis de borgerlige virkelig vil af med den, vil jeg da gerne have den,” siger hun og tilføjer, at hun lige præcis ved, hvor i stuen den kan stå.

“Jeg har et område med eksotiske genstande, som jeg har købt med hjem fra mine rejser. Der er et hjørne, som er lidt tomt, og der ville den passe helt perfekt.”

Hun er slet ikke enig med de borgerlige i, at præmieperkeren er defekt. Hun har altid været meget glad for den og synes næsten kun, den er blevet mere spændende og pudsig at høre på de sidste par uger.

“Egentlig siger den jo bare det samme som Georg Metz. Den gør det bare så æggende, etnisk og uspoleret,” slutter hun.