Foto: Alan Levine, Flickr

En 54-årig mand fra Slagelse har igennem en årrække været blandt Danmarks førende inden for mikrodosering af grøntsager. Han får alle de positive effekter af frugt og grønt uden den grimme smag, mener han.

I særligt de kreative og kunstneriske klasser er det i løbet af de seneste år blevet stadig mere populært at udføre såkaldt mikrodosering af psykedeliske stoffer, hvor man indtager eksempelvis LSD eller ecstasy i meget små mængder for at blive mere fokuseret, frisk og kreativ.

Nu ser det ud til, at den næste trend går i en overraskende retning. Det fortæller Karl Aage Kvist, som er first mover inden for mikrodosering af frugt og grønt.

“Jeg har simpelthen fået så meget energi og overskud, siden jeg begyndte med mikrodosering tilbage i 1965. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er simpelthen utroligt, og jeg kan kun anbefale det til alle,” jubler han.

Meget mere livsglæde
Karl Aage Kvist fortæller, at han har udviklet en raffineret metode til at indtage frugt og grønt i så små mængder, at det er effektivt.

“Når jeg eksempelvis ser et glas oliven, undlader jeg at tage en hel håndfuld og putte den i en tomatsalat. I stedet tager jeg en enkelt og putter i et glas med gin og tør vermouth, som absorberer en del af olivenens smag og duft. Når glasset er drukket, smider jeg olivenen ud for ikke at risikere en overdosis,” siger han og fortsætter:

“Derefter spiser jeg typisk et farsbrød eller en skål frikadeller på omkring 650 gram. Hertil vælger jeg enten en kvart asie eller 100 gram kartoffelsalat,  hvor fordelingen optimalt er 10 gram kartofler og 90 gram creme fraiche-dressing. Dette øger markant min livskvalitet og glæde ved tilværelsen.”

Start forsigtigt ud
Ifølge Karl Aage Kvist kan alle mennesker få gavn af grøntsags-mikrodosering, omend han anbefaler folk at begynde i det små for ikke at risikere overdosering. Det kan eksempelvis være med meget små basilikumblade eller en enkelt baked bean.

“Det vigtigste er at være forsigtig og ikke overbelaste kroppen unødigt med nye og farlige input,” afslutter han.