Foto: Henrik Petit, PostNord, pressefoto

Foto: Henrik Petit, PostNord, pressefoto

For at lette postbudenes arbejde og fjerne de røde tal fra bundlinjen har Post Danmark indført en ny forsøgsordning, hvor du selv skal hente dit brev eller din pakke fra afsenderen. Til gengæld sparer du halvdelen af portoen.

Først steg prisen på frimærker til det dobbelte, så skulle alle postkasser placeres ud til gaden, og nu har Post Danmark fundet endnu en måde, hvorpå de kan spare penge og aflaste deres medarbejdere.

Det drejer sig om den nye Selvhenter-ordning, hvor borgerne selv skal hente deres post hos afsenderen.

”Vi tror, det bliver helt revolutionerende. Afsenderen ringer til modtageren og fortæller vedkommende, at der ligger en pakke eller et brev og venter. Så kan modtageren vælge at køre, cykle eller tage toget for at hente sin post – derved sparer man 50 % af portoen!” jubler Post Danmarks kommunikationschef, Bente Klargaard.

Store tænkere på frimærkerne
Hun tilføjer, at Post Danmark har lanceret en helt ny serie frimærker specielt til Selvhenter-ordningen. Serien koster naturligvis det halve af den almindelige porto, der i mellemtiden bliver forhøjet med 13 kr for almindelige breve og 102,5 kr for den mindste pakkepost.

Motiverne forestiller en række af den vestlige verdens store tænkere som Kopernikus, Tycho Brahe og Isaac Newton.

”Vi ser sådan her på det: De var geniale – ordningen er genial,” mener Bente Klargaard og kan slet ikke forstå de kritikere, der mener, at Post Danmark er en døende institution, der snart vil blive helt erstattet af e-mails, smartphones og private fragttjenester.

”Jeg får alle mine regninger med posten og betaler dem på postkontoret, hvor jeg forresten også altid køber mit brevpapir,” fortæller Bente Klargaard, der dog indrømmer, at hendes nærmeste personligt betjente postkontor ligger bag ved en Shell-tank 63 km fra hendes bopæl.