Foto: zatletic, Bigstock

Foto: zatletic, Bigstock

Job, der blandt andet er kendt for at have sin egen bog i Det Gamle Testamente, fik torsdag et nervøst sammenbrud på en københavnsk S-togsstation, hvor det viste sig fysisk umuligt at komme fra a til b med DSB.

Job var torsdag middag på vej i IC3-toget fra Odense mod Københavns Hovedbanegård, som han havde købt billet til. Han blev derfor noget overrasket, da toget stoppede på en station forinden, og passagererne fik at vide, at de måtte tage et S-tog herfra. Job forklarer:

“Vi blev sat af i Høje Taastrup. Åbenbart på grund af ombygning på Hovedbanegården. Der skulle jeg så med S-togets Linje B. Jeg tænkte, at det var temmelig underligt, at en af landets travleste togforbindelser ikke gik til landets mest benyttede station. Men det var da overkommeligt, trods alt.”

Bane lukket af pollen på skinnerne
Imidlertid stoppede Jobs prøvelser ikke i Høje Taastrup.

“Da vi så stopper ved Enghave Station, forklarer DSB i højttaleren, at toget ikke kan køre længere på grund af pollen på skinnerne. Noget, de hævder, der ville komme bag på enhver i oktober måned.”

Som kompensation tilbyder DSB dog en taxa til de berørte kunder. Statsbanerne vil dog kun betale for transport til Nørreport Station. Derfra må Job så igen forsøge sig med S-toget.

“Det giver jo ingen mening, hverken geografisk eller økonomisk! Men DSB’s medarbejder peger bare på, at skinnernes veje er uransagelige.”

Kun forbindelse til Esbjerg og Dødsriget
Men da Job står af taxaen på Nørreport Station, knækker filmen helt. Job ender grædende i fosterstilling på jorden, da han ser, hvad stationens infoskærme viser.

“Det eneste tog, som ikke var aflyst for tid og evighed, var Linje K, der var 66 minutter forsinket og desuden kun kørte til Esbjerg via Dødsriget,” forklarer han.

Job har nu helt opgivet DSB og vil fremover forsøge at finde kørelejlighed hos venner og bekendte eller komme med i en delebilordning.

Selvom Gud ifølge Det Gamle Testamente lod Job lide umenneskelig tort og fratog ham alt, er det dog ikke Vorherre, som Jobs vrede og uforståenhed primært er rettet mod.

“Fuck det. Jeg tager ham den gammeltestamentlige krakiler frem for DSB til enhver tid. Det selskab kunne ikke administrere jernbanedrift, om de så kun havde tog fra Märklin!” raser den bibelske figur.