CIA, FE og DSB har stoppet invasion af Ukraine ved at donere IC4-tog og DSB-personale til Rusland.

Flere militære iagttagere har undret sig over den russiske hærs kollaps i store dele af Ukraine. I dag kan RokokoPosten afsløre, at det skyldes et tophemmeligt samarbejde mellem CIA, FE og DSB.

“Ingen blev videre overrasket, da Lars Løkke erklærede, at vi blev nødt til at donere samtlige IC4-tog til Rusland for ikke at risikere, at vores donation af kampfly provokerede regimet i Kreml. Den slags er der jo præcedens for,” forklarer en anonym kilde i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Men i virkeligheden var der ikke tale om en gave. Togene var en afgørende del af en listig plan, der skulle få den russiske krigsmaskine til at kollapse logistisk.

Årelang erfaring med at forhindre effektiv transport
“Enhver hær er dybt afhængig af at kunne flytte tropper og materiel til og fra fronten hurtigt og effektivt, ikke mindst via tog. Og DSB har jo årelang erfaring med at forhindre effektiv transport, så vi så straks en mulighed for at gøre en forskel,” lyder det fra DSB’s strategikoordinator Katrine Lund Eskildsen.

Derfor blev samtlige IC4-togsæt i november leveret til de russiske myndigheder i Sankt Petersborg, komplet med dansk personale til at betjene togene.

RokokoPostens kilde i Forsvarets Efterretningstjeneste siger, at man ikke har uddannet DSB’s personale i at sabotere togene, men blot bedt dem betjene togene som vanligt.

“Vi overvejede at give dem en særlig efteruddannelse i at ødelægge materiellet, men vi vurderede, at det kunne få den modsatte effekt at give dem en øget forståelse for togenes tekniske indretning,” siger han.

Strandet i Sibirien, men togbus fra Kolding
For de russiske tropper har konsekvenserne været ødelæggende. Forsvarsværkerne i det østlige Ukraine er blevet løbet over ende på grund af russisk mandskab, som DSB ikke har fået frem i tide. Et eksempel er Oberst Igor Morozov, der sammen med mere end 2000 infanterister strandede i den sibiriske by Norilsk, 300 kilometer nord for Polarcirklen.

“Vi skulle have været i Donetsk for mere end tre uger siden, men alt står stille, og vi kan ikke få en ordentlig forklaring. De siger, at der mangler to vogne og en togfører, og noget med en overenskomst,” forklarer han frustreret.

Fra DSB beklager man forsinkelsen, men gør opmærksom på, at obersten kan benytte sig af rejsegarantien.

“Desuden har vi indsat togbusser, som han kan tage, hvis han blot lægger ruten en smule om og skifter i Kolding.”