Fremover skal det være slut med, at Enhedslisten profilerer sine kendte politikere i valgkampene. Det strider mod ideen om liste Ø som kollektivets parti. En række partimedlemmer vil derfor have profilerne af plakaten og maskere dem på tv.

Forud for Enhedslistens årsmøde i maj foreslår hovedbestyrelseskandidat, Mie Susanne Lilje, at man fremover undlader at have profiler på valgplakaterne. Personer og politik skal holdes adskilt. Alt andet tilsmudser partiets kollektivistiske ånd.

Bliver forslaget vedtaget, er trækplastret Johanne Schmidt-Nielsen den første, der kommer til at bære maske, når hun optræder på tv.

Johanne fjerner fokus fra politik
Står det til Mie Susanne Lilje, skal kun det røde Ø pryde partiets fremtidige valgplakater. Derudover foreslår Lilje en maskering af profiler under tv-optrædener. Derfor har hun designet en kandidatmaske.

“Der jo huller til både øjne og mund, så ingen spidskandidater vil lide nød bag masken,” forklarer Lilje, der mener, at personprofilering forvirrer vælgerne.

“Det er jo ikke personen, men politikken, de skal basere deres valg på – desuden er masken både mystisk og oprørsk – præcis som partiets politik, ” lyder det entutiastisk fra Lilje.

Unge vælgere skuffede
Det er dog langtfra alle, der er positive over for forslaget. Gruppeformand, Per Clausen, har tænkt sig at stemme nej til forslaget.

“Selvom vi er politikere, er vi jo også mennesker – og det synes jeg godt, man må kunne se på vores valgplakater,” siger han.

Og det kan gruppeformanden have delvis ret i. Især de yngre mandlige vælgere er skuffede over at høre om forslaget.

“Jeg stemte på hende der sidste år, fordi hun er totalt TILF (Teen I’d Like to Fuck, red.), og så gider hendes parti vist heller ikke det med høje skatter,” forklarer Mads Frandsen på 21, der beskriver sig selv som kernevælger.