Foto: Wikipedia

Rasmus Paludan brugte noget af tiden ved søndagens demonstration på at tungejonglere med tv-vært Felix Smith som en del af et satirisk indslag.

I mandagens afsnit af TV2-mikrofonholderprogrammet Go’ aften Danmark kunne seerne se en kåd Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs dele mundvand med en ikke mindre kåd Felix Smith.

Snavet udspillede sig ved søndagens demonstration på Nørrebro, hvor Felix Smith sammen med en række kendte tv-personligheder legede “Den, som hashpiben peger på”. De, der tabte, skulle straffes med det værste, de kunne forestille sig: en tur i Stram Kurs’ telt.

“Jeg synes, det var et virkelig godt tema. Det der med, at de åh-så-kulturradikale, der udgiver sig for at være så rummelige, i virkeligheden ikke er det. Det er simpelthen så morsomt at udstille dem,” siger Rasmus Paludan til RokokoPosten.

“Det er satire, når det er bedst.”

Rykke debatten
Paludan håber, at hans tungeslasker med Felix Smith på landsdækkende tv kan være med til at rykke den politiske debat.

“Den politiske debat kan noget, når vi laver satire på den. Som det er nu, er samtalen enten meget kedelig – sådan DR2 på den triste måde – eller også bliver det ubehagelige kommentarer på Facebook, hvor folk sidder i deres eget lille ekkokammer og spreder had.”

Felix Smith går lige til grænsen i Go’ aften Danmark. Men Rasmus Paludan følte sig aldeles tryg ved at blive snavet i gulvet af ham.

“Felix er god til at få noget sjovt ud af noget, der kan blive enormt kikset,” siger partiformanden.

Fint med nogle snerper
Adspurgt om, hvordan han har det med at være ansigtet på dem, der bliver udskammet, svarer Paludan:

“Det er jeg nødt til, hvis jeg gerne vil have det her frem – uden at påtage mig en offerrolle. Jeg er bevidst gået ind i politik med den viden fra begyndelsen. Jeg ved godt, at hvis man taler højt om de problemer, der er med indvandrere, stiller man sig på en plads, hvor der er ekstremt meget udskamning.”

Hvorefter han uddyber:

“Jeg gør det her med åbne øjne. Jeg ved godt, at der sidder nogle snerper rundtomkring og synes, at jeg ikke kan tillade mig at gøre det her. Så hvis der har siddet nogle af dem derude og fået caffe latten galt i halsen, er det fint for mig,” slutter Rasmus Paludan.