Foto: Holger Motzkau, Wikimedia Commons

Foto: Holger Motzkau, Wikimedia Commons

Den tidligere prinsgemal er endelig blevet ligestillet med sin ægtefælle og skal fremover tituleres Dronning Henrik 1. Det sker efter, at Henrik i mange år har været utilfreds med sin placering i det royale hierarki.

Det var en tydelig rørt Dronning Henrik, tidligere kendt som Prins Henrik eller prinsgemalen, der mandag modtog en begejstret folkemængdes hyldest på Amalienborg Slotsplads. Her skønnede politiet, at mere end 100.000 danskere var mødt frem for at fejre udnævnelsen af Dronning Henrik 1. af Danmark.

Efter at Prins Henrik gentagne gange havde ytret utilfredshed med at være lavere placeret i den royale rangorden end sin hustru og søn, fik den danske befolkning og Folketinget omsider øjnene op for, hvor uretfærdigt han var blevet behandlet.

I et interview med et fransk magasin forklarede Henrik, at dronninger for 5.000 år siden gjorde deres mænd til regenter ved ægteskab, men at de engelske, danske og hollandske kongehuse af uforståelige grunde fraveg denne praksis.

Folkestemning skiftede
Efter at den belæste adelsmand, vinbonde og multikunstner havde gjort offentligheden bekendt med dette ubestridelige, historiske faktum, skiftede den folkestemning, hvor man ofte havde latterliggjort Henrik for hans udtale og levemandsmanerer.

I løbet af kort tid fik Facebook-gruppen “Henrik er vore hjerters dronning!” mere end 2 millioner likes, mens flere konservative MF’ere indledte en delvis sultestrejke, hvor de nægtede at indtage andet end foie gras og mellemdyr hvidvin, indtil Henrik blev ligestillet med sin ægtefælle.

Efter en grundlovsændring samt et par folkeafstemninger lykkedes det på rekordtid prinsen at opnå fuld ligestilling og egen dronningeværdighed.

Landets største dronning
Det er derfor en meget glad Dronning Henrik, som RokokoPosten er kommet i audiens hos efter folkemassernes hyldest.

“I mange, mange år har jeg følt, at danskerne ikke kunne lide mig, men det her ændrer alt. Det er en stor kilde til tilfredshed, at de nu har fundet mig værdig til at blive jævnbyrdig med min hustru,” forklarer han.

Den nyslåede dronning forklarer også, at han ikke tror, det bliver et problem med to dronninger.

“Tværtimod! Margrethe og jeg vil på venskabelig vis konkurrere om at være den bedste. Med tiden er jeg sikker på, at folk vil anerkende, at jeg er landets største dronning,” siger Dronning Henrik med et smil.