Foto: Wayhome Studio, Bigstock

Foto: Wayhome Studio, Bigstock

Mennesker skal ikke forskelsbehandles på baggrund af deres udseende, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen.

Det er væsentligt nemmere at komme igennem livet og føre en tilværelse, der gør én lykkelig, hvis man er pæn. Det synspunkt danner baggrund for et nyt, noget anderledes udspil fra Enhedslisten.

“Vi foreslår, at alle danskere over 18 år skal ligestilles udseendemæssigt. Der er lige nu alt for langt fra top til bund og fra pæn til grim, hvis man kan udtrykke det sådan. Og det vil vi gerne lave om på! Der er danskere, der igen og igen går forgæves til stævnemøder, fordi deres udseende spænder ben for dem. Sådan et samfund ønsker vi ikke at leve i,” lyder det fra Mai Villadsen.

Pæneste skal give afkald på skønhed
Hvordan vil I sørge for, at ingen danskere er pænere end andre?

“Vi anerkender fuldt ud, at der findes borgere, der er så hæslige, at vi ikke kan højne deres attråværdighed med nogen som helst indgreb. Derfor foreslår vi, at det i stedet er de virkelig smukke, der skal gøres grimmere.”

Det bliver de hæslige danskere da ikke kønnere af?

“Jo! For kontrasten bliver ikke så synlig, når de pæneste danskere fx tvinges til at kronrage sig med en sløv brødkniv eller gå med nogle virkelig kiksede briller. Når alle er grimme, er ingen det rigtigt, og så kan vi tale om et samfund, hvor alle har lige muligheder!”

Plastikkirurgi kan komme på tale
Udspillet har fået navnet Sammen er vi grimmest og ventes at blive præsenteret på torsdag, altså en uge efter det ungeudspil, der blev præsenteret sidste torsdag.

Hvordan vil I gøre danskerne grimmere?

“Det kan være ved at tvinge folk til at gå i tyndskidsfarvet tøj. Det kan også komme på tale, at nogle borgere skal holde op med at børste tænder eller på andre måder sløse med hygiejnen. Fedtet hår kan ødelægge meget, synes vi. Og det er godt, hvis vi relativt enkelt og hurtigt kan opnå resultatlighed i samfundet. Men der er også tilfælde, hvor vi nok er nødt til at ty til plastikkirurgi for at give folk klumpnæser eller store poser under øjnene. Naturligvis på statens regning.”

Det lyder absurd, Mai Villadsen.

“Det gør et ligestillet samfund altid for dem, der bare surfer derudaf med deres høje kindben og kraftige, lækre hår.”

Tusind tak, det var pænt sagt.

“Ja. Det skal jeg nok få sat en stopper for, dit pæne svin.”