Kvinde, der vistnok studerer kommunikation på Syddansk Universitet, drak i går aftes latte på en café i Odense. Men budskabet er uklart, og det er dybt problematisk, mener både gymnasiekammerat og internetforsker.

Flere af Ditte Frandsens Facebook-venner kan over for RokokoPosten bekræfte, at den 23-årige studerende fra Syddansk Universitet i går aftes skrev på sin Facebook-væg, at hun var på Café Kræz (i Odense, red.) sammen med to andre personer.

Men ingen af dem er i stand til at præcisere omstændighederne. Dittes gymnasieveninde, Marie Eriksen, vurderer:

“Jeg ved ikke, hvem Jonas Elgaard og Winnie Madsen er, men måske er det nogen, hun læser med nu? Det tænker jeg i hvert fald, for sidst vi talte sammen, sagde hun vist noget med, at hun er i læsegruppe med to andre, og at de somme tider går på café sammen.”

Budskabet svært at tolke
Mathias Kristensen, der også gik i klasse med Ditte i gymnasiet, mener, at Marie Eriksen nok godt kan have ret i, at Ditte, Jonas og Winnie er i læsegruppe sammen. Men det er svært at vide med sikkerhed, for budskabet er mildest talt uklart:

“Det fremgår ikke, hvordan de kender hinanden. Og heller ikke, hvad de lavede på den der café. Og hun skriver, at hun nyder en latte sammen med de to andre. Men betyder det så, at de alle tre får latte, eller betyder det bare, at hun får det, og at hun er sammen med de to andre? Det er faktisk for dårligt, at hun ikke udtrykker det mere klart, for jeg mener endda, hun studerer kommunikation.”

Internetforsker Line Markussen fra Institut for Informations- og Medievidenskab på Aarhus Universitet giver Mathias medhold i, at det er problematisk med den slags uklare budskaber. Hun udtaler:

“I dette tilfælde er der gudskelov ikke tale om en offentligt kendt person. Men tænk, hvis det nu havde været en politiker, der skrev den slags. Så ville pressen jo være tvunget ud i magtesløs spekulation for at udfylde hullerne i budskabet.”

Har du også en Facebook-ven, som har været et sted sammen med nogle andre, så send din historie til redaktionen@rokokoposten.dk.