Foto: Dimair, Bigstock

Foto: Dimair, Bigstock

Nu gider vi slet ikke indføre et religiøst diktatur gennem terror, lyder det fra en talsmand for Islamisk Stat, efter at de har fulgt med i den afdæmpede danske reaktion på angrebet i Manchester.

“Vi skal ikke give dem vores vrede eller had!”

Sådan har beskeden lydt mange steder på sociale medier i Danmark, efter at en terrorist for en uge siden dræbte 22 mennesker ved et angreb i den engelske by Manchester.

Og det irriterer en talsmand for Islamisk Stat, der kort efter tog ansvar for terrorangrebet.

“Jeg havde forventet, at danskerne ville råbe og skrige på Facebook og Twitter. Du ved, rigtig blive gale over, at så mange mennesker var døde, og at det endda skete til en koncert med børn. Men nej, de tog det meget afslappet og distanceret, og det pisser mig virkelig af,” fortæller talsmanden, der ønsker at forblive anonym.

Gider ikke diktatur
Faktisk har danskernes afdæmpede reaktion gjort hele terrororganisationen så vred, at det også kan være ligemeget med kalifatet.

“Nu gider vi slet ikke indføre et religiøst diktatur gennem terror. Vi lever bare i fred og fordragelighed med alle folkeslag. Det står der vist også noget om et par steder i Koranen,” siger talsmanden, idet han gengiver et nyligt møde i Islamisk Stats ledergruppe:

“De var rasende over, at danskerne forholdt sig stoisk og ikke pludselig krævede mere overvågning eller udvisning af alle muslimer. Indtil da var vi alle helt vilde efter at dræbe flere vantro, styrke vores kalifat og forberede os til et gigantisk slag ved Dabiq (by i det nordlige Syrien, red.), hvor vi som rettroende muslimer naturligvis ville vinde og dermed forvarsle dommedag. Men det faldt ligesom væk, da vi så, at danskerne ikke engang gad skifte deres profilbillede til Union Jack.”

Handler ikke bare om ideologi
Talsmanden fortæller, at Islamisk Stat har fulgt med i danskernes Facebook-debatter om terrorangrebet gennem en dansk-arabisk tolk, som de kidnappede for et par måneder siden.

“Det betyder virkelig meget for os, hvordan danskerne reagerer, og om de højrenationale partier fx benytter terrorangreb til at fremme deres egen politiske dagsorden. Alle tror, det bare handler om ideologi og vold, men den danske debat påvirker os meget.”