Tusindvis af danskere vælger i år at holde ferie IRL. Dermed lader det til, at tendensen til at blive hjemme i cyberspace er ved at ændre sig. RokokoPosten har mødt en af de eventyrlystne.

Den 22-årige Markus Dinesen er blandt de mange danskere, der i år har valgt at rejse IRL i sommerferien. Trods sin unge alder færdes Markus i dag oftest på IRC og Usenet (en slags sociale medier kendt af enhver, der ikke var lille i starten af 90’erne, red.), men i ferieperioder har han godt kunnet lide at bevæge sig lidt mere rundt.

“Sidste sommer var jeg f.eks. en tur på Facebook og Twitter, og det var rigtig spændende,” fortæller han.

“Jeg tror dog ikke, jeg kunne finde på ligefrem at flytte dertil som mange andre. Efter en uge i det prangende og hektiske miljø glædede jeg mig til at komme hjem igen.”

I år har Markus bestilt en uges ferie IRL. Nærmere bestemt går turen til noget, som hedder Amsterdam i Holland.

“Det er en fysisk lokation tilknyttet .nl-domænet,” forklarer Markus, der selv mener, at det bliver en eksotisk oplevelse.

Tegn på finanskrisens endeligt
Adam Gammelgård er lektor i turismestudier ved Københavns Universitet. Han mener, at når så mange danskere vælger IRL som feriemål, skyldes det, at finanskrisen er ved at være overstået.

“Folk begynder så småt at få flere penge mellem hænderne, og den generelle utryghed i samfundet formindskes. Derfor får flere mod på at prøve noget helt nyt, og i år er det så IRL, som trækker,” forklarer Adam Gammelgård.

Gammelgård mener dog også, at danskerne lader sig påvirke af medierne.

“Du kan jo dårligt se en rejseudsendelse i tv eller læse en rejsebeskrivelse i avisen, der ikke handler om IRL. Og så opstår der en lemmingeeffekt, hvor folk gør, hvad de forventer, at andre også gør.”

Selv bliver Gammelgård hjemme i cyberspace, hvor han har planer om at besøge indtil flere spændende, ikke-forskningsrelaterede databaser.