En overset, men stærkt udryddelsestruet art, nemlig den hvide mand, skal bevares, så den danske fauna forbliver rig og mangfoldig. Det mener en ny dansk forening, der starter med en kampagne for Henrik Qvortrup og Kristian Jensen.

Det er tidlig aften i København, og RokokoPosten er taget med Terkel Asmussen til Toldboden: en hip bar, hvor mænd med lyseblå skjorter og fremskudt underliv står samlet i klynger, mens de griner højt og løfter glas med rosévin.

“Her ser vi den hvide mand på et af hans sidste naturlige habitater,” fortæller Terkel, der er formand for den nystartede forening Truede Hvide Mænd.

Som navnet antyder, vil Terkel og hans hold af frivillige redde den danske hvide mand fra udryddelse, og selvom meget af tiden skal gå med at studere artens generelle adfærd, vil Truede Hvide Mænd gerne markere sig med et par kendte navne.

I et venligt miljø
“Vi vil gerne redde Henrik Qvortrup på grund af hans uheldige sag med SE og HØR og Venstres næstformand, Kristian Jensen, fordi han kom dårligt ud af det lidt lunkne opgør med Lars Løkke Rasmussen sidste uge,” erklærer Terkel Asmussen og har allerede en handleplan klar.

“Først må vi fjerne mændene fra skadelige omgivelser som tv-studier, mødelokaler og, i Qvortrups tilfælde, forhørslokaler, hvor de bliver udsat for kritiske spørgsmål og nedvurdering. Dernæst skal vi placere dem i et venligt miljø, der fremmer deres overlevelse,” fortæller formanden og nævner netop Toldboden som et godt eksempel på grund af alkoholen samt tilstedeværelsen af mange andre hvide mænd og ikke-truende kvinder.

Drikker sig ned i et hul
Generelt er værtshuse, barer og restauranter en god idé, men de skal vælges med omhu, så mændene kan hygge sig med god mad og vin uden, at deres position anfægtes.

“Steder, hvor man skubber for meget til hinanden, eller hvor atmosfæren er for løssluppen og respektløs, kan vække den hvide mands frygt og vrede, hvorefter han risikerer at sætte sig selv i en farlig situation,” advarer Terkel Asmussen og nævner eksempler, hvor manden enten har startet en slåskamp eller er gået hjem for at drikke sig ned i et hul af ynkelig selvmedlidenhed.

“Der skal vi helst ikke ende, for vores fauna bliver kun goldere og mindre mangfoldig, hvis denne pragtfulde art forsvinder,” slutter formanden.