Foto: AntonioGuillem, Bigstock

Foto: AntonioGuillem, Bigstock

I kølvandet på Ebrahim Saids kontroversielle læserbrev om voldtægt har en anden 16-årig, Martin Ersbøll, skabt forargelse i medierne ved at kalde sine forældre for “nogle dumme idioter”.

“De vil ikke lade mig tage på Interrail til sommer, bare fordi jeg sagde, jeg ville drikke mig hammerlam hver eneste dag på turen.”

Sådan lyder et citat fra 16-årige Martin Ersbøll, der i lørdags blev interviewet til Metroxpress i forbindelse med en artikel om unges drikkevaner.

“Mine forældre er nogle dumme idioter, der bærer et medansvar for, at jeg begynder at pjække fra timerne eller stjæler ting i Føtex,” fortsætter den unge mand i artiklen, der allerede er blevet delt over 10.000 gange på Facebook.

Respektløs søn
Mange tager afstand fra Martin Ersbølls udtalelser og kalder ham for en respektløs søn, der ikke kan tænke langsigtet.

“Du skal ikke kalde dine forældre for dumme idioter, bare fordi de prøver at beskytte dig mod dine egne dumheder,” skriver formand Søren Pape Poulsen (K), mens Rasmus Brygger, tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, bruger Martin som et eksempel på, at uopdragne børn findes i alle kulturer.

På venstrefløjen mener Pia Olsen Dyhr (SF), at den 16-åriges udtalelser tyder på, at det danske samfund har svigtet over for drenge som ham.

“Han skal have nogle fritidstilbud, så han ikke gør oprør på en destruktiv måde og ender som alkoholiseret butikstyv. Martin er vores allesammens barn, som vi bærer et ansvar for,” siger hun.

Stiller op i Deadline
Andre har dog taget den unge mand i forsvar og mener ikke, at han er repræsentativ. 

“Bare fordi en enkelt 16-årig siger, at han vil drikke sig stiv en hel ferie igennem og kalder sine forældre for idioter, kan vi ikke bare sige, at alle 16-årige har det sådan,” skriver Zenia Stampe og advarer mod det, hun kalder en hetz mod 16-årige.

Martin Ersbøll selv fortryder ikke sine udtalelser og siger til RokokoPosten, at han gerne stiller op til debat i Deadline for at vise over for den danske befolkning, at han har ret.

“Mine forældre er dumme og fatter slet ikke, at jeg skal have lov til at tage på ferie og drikke. Hvis vi står over for hinanden med Martin Krasnik som moderator, er jeg sikker på, at offentligheden vil være på min side,” siger han.