Foto: Rido81, Bigstock

Foto: Rido81, Bigstock

Onsdag lykkedes det en kvinde fra Gladsaxe at se, hvad klokken var, på sin smartphone helt uden at tjekke Facebook, mail eller andre apps.

“Det var en helt fantastisk følelse af at tage kontrollen over mit liv tilbage.”

Sådan beskriver 33-årige Sophie Bennetsen fra Gladsaxe sin oplevelse, da hun onsdag eftermiddag tog sin smartphone frem for at se, hvad klokken var. For i stedet for at lade sig distrahere af pushbeskeder fra Facebook, Snapchat, mail og hendes mange andre apps, kiggede hun blot på uret.

“Jeg huskede endda, hvad klokken var, så jeg ikke skulle have telefonen frem igen for at kigge,” siger hun, tydeligt overrasket over sin egen bedrift.

Savnede ikke nyhederne
Sophie Bennetsen fortæller, at hun ikke engang savnede nyhederne fra Facebook, som hun ellers plejer at falde over som det første, når hun vil se, hvad klokken er. Hun så ganske vist, at der var et par notifikationer, både fra Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat, men af grunde, som hun ikke kan forklare, ignorerede hun dem.

“Jeg så bare på uret, og så lagde jeg telefonen væk igen,” siger hun.

Hvordan det gik til, at hun ikke, som man ellers altid gør, brugte flere minutter på at tjekke sine apps for derefter at opdage, at hun havde glemt at se, hvad klokken var, ved hun ikke:

“Jeg spørger stadig mig selv, hvad der skete, men jeg kan slet ikke forklare det.”

“Som om, det kunne ske”
Efter hændelsen lavede Sophie Bennetsen et Facebookopslag, hvor hun fortalte om sin mærkværdige oplevelse. Allerede samme aften var opslaget blevet delt mere end 1000 gange, og mange har reageret med overraskelse, respekt og skepsis.

Facebookbrugeren Kasper Jespersen skriver, at han slet ikke forstår, hvordan det kunne lade sig gøre.

“Jeg fatter ikke, at du kunne. Jeg glemmer altid at se på klokken,” skriver han.

Flere giver Kasper Jespersen ret, mens enkelte mener, at Sophie Bennetsen overdriver eller ligefrem lyver.

“Som om, det kunne ske,” skriver 16-årige Jasmin Møller Andersen.

Sophie Bennetsen selv understreger, at det bestemt ikke er løgn, men at hun ikke lavede sit opslag for at prale.

“Jeg forventer på ingen måde, at det sker igen. Det var bare så underligt, at jeg blev nødt til at dele oplevelsen med nogen,” slutter hun.