Foto: Rido81, Bigstock

Foto: Rido81, Bigstock

Det kræver kun en smule telepati og almindelig sund fornuft at vide, om en kvinde ønsker seksuel opmærksomhed. Det mener dagens læserbrevsskribent, 29-årige Mathilde Læssøe-Frandsen fra Herlev.

Lad mig sige det fra start: Jeg bliver træt. Træt! Det er efterhånden helt umuligt for kvinder at bede om noget, som er helt åbenlyst rimeligt uden, at de bliver mistænkeliggjort og fremstillet, som om de er helt umulige at gøre tilfredse.

Ja, det handler om kvinders ret til at undgå uønsket seksuel opmærksomhed. Nej, det betyder ikke, at vi slet ikke vil have seksuel opmærksomhed. Selvfølgelig vil vi det, når vi selv ønsker at få det. Det er kun uønsket seksuel opmærksomhed, som er krænkende.

Hav dog lidt telepati
I virkeligheden burde det ikke være svært. Det kræver helt ærligt ikke andet end en smule telepati og almindelig sund fornuft. Har du det, vil du sagtens kunne se, om en kvinde ønsker seksuel opmærksomhed, om hun ønsker den fra dig, og om det skal være et smil, et frækt tilbud, en æggende berøring eller noget helt fjerde.

Og lad nu være med at gå i defensiven og påstå, at det er svært, eller at kvinders grænser er så forskellige. Er du bare en lille smule synsk og ufejlbarlig, burde der altså ikke være noget at tage fejl af.

Hvis jeg for eksempel går i byen og gerne vil score, er det selvfølgelig i orden at give mig seksuel opmærksomhed, medmindre du er klam eller på anden måde uinteressant. Er jeg ikke ude på at score, skal man ikke give mig seksuel opmærksomhed, heller ikke selvom man ikke er klam eller uinteressant – medmindre man virkelig er min type, og det kan enhver vel sige sig selv, om de er?

Lær at navigere
Så kære mænd – ja, for vi kan jo faktisk godt lide jer, når I bare opfører jer pænt – kom nu ind i kampen og lad være med at gøre det sværere, end det er. Nogle af os vil gerne overøses med komplimenter og kan godt lide fysiske berøringer, også fra kolleger og måske endda chefer. Andre vil på ingen måde acceptere nogen af delene.

Så tænd for telepatien, lær at navigere, og hvis I virkelig ikke kan finde ud af det, så lad være med at brokke jer og give os kvinder skylden, men bare erkend, at I er krænkere, og lev med de konsekvenser, det har. Sværere er det virkelig ikke.