Foto: artabramova, Bigstock

Foto: artabramova, Bigstock

De fremstår som uafhængige superhelte, men er i virkeligheden Trumps marionetter, mener 28-årige Esben Hansen fra Hjørring, der derfor ikke helt ved, om det er bedre at holde med Thanos.

Når man ser dokumentarfilmen Avengers: Infinity War, tænker man måske ikke over, at det er en film om USA’s kamp om kontrol over hele universet. Det er helt bevidst, mener Esben Hansen fra Hjørring. Ifølge ham er der tale om en dybt foruroligende propagandafilm.

“Vi bliver manipuleret til at fokusere på personer, der enten arbejder alene eller i mindre grupper, så vi afholdes fra at spekulere over nationale tilhørsforhold og USA’s rolle i konflikten,” mener han og uddyber:

“Doctor Strange fremstilles som en mystiker med en ædel mission, så vi tænker slet ikke over, at han er – eller i hvert fald har været – en amerikaner med en evighedssten. Det samme med Vision. Her bliver der fokuseret på, om han er menneske eller maskine, og så glemmer vi helt, at han faktisk er en amerikaner med et dødbringende våben.”

USA’s ufine alliancer
Det kan være svært at få øje på, fordi både denne og de forudgående film er fremstillet for at manipulere med os og skjule USA’s egentlige agenda, men den er let at få øje på med et trænet og kritisk blik, mener den 28-årige civilingeniør.

“USA er i fuld gang med at tilegne sig universets mest dødbringende våbenarsenal. Black Widow var oprindeligt russer, men er blevet købt af amerikanerne. Scarlet Witch er nærmest blevet bortført fra Sokovia, og Star Lord siger selv, at han stammer fra Missouri. Hvad angår alliancerne med Wakanda og Asgård, er jeg ikke i tvivl om, at USA blot udnytter muligheden for adgang til stærkere våben og bedre krigere,” siger Esben Hansen og tilføjer:

“Hvis du tænker over det, betyder alliancen mellem USA og Asgård, at USA har kontrolleret hele tre af de seks evighedssten. Det er faktisk ret uhyggeligt.”

Donald Trumps marionetter
Esben Hansen erkender, at Thanos ikke er nogen helgen og derfor måske ikke den bedste til at have evighedsstenene. Han er blot ikke glad for, at det eneste alternativ lader til at være amerikanerne.

“Jeg tør ikke tænke på, hvad Donald Trump kan finde på, hvis USA får fat på alle seks sten. I filmen virker de her såkaldte superhelte måske sympatiske, men alene navnet Captain America siger alt – det er naivt at tro, at han ikke vil være totalt America First, hvis muligheden byder sig.”