Foto: Koldunov, Bigstock

Foto: Koldunov, Bigstock

Der er intet som at fortælle folk, hvor lette ting, som de har svært ved, er for en selv. Det mener 41-årige Sussie Winther, der griber enhver chance til at fortælle folk, at de altså bare skal gøre ligesom hende.

“Ej, det er altså ikke spor svært. Du skal bare …”

Sådan begynder mange af de ting, den 41-årige økonoma Sussie Winther fra Gladsaxe siger eller skriver på Facebook. Hun elsker nemlig at fortælle om alt det, hun har nemt ved, og den bedste anledning er altid, når nogen fortæller, at de har problemer med det.

Senest var det en tidligere kollega, der fik glæde af Sussies selvros. Hun skrev, at hun var faldet i med cigaretterne efter at have været holdt op i næsten tre måneder. Det fik Sussie til at tænke på dengang, hun selv holdt op med at ryge; en oplevelse, hun ikke ville snyde sin tidligere kollega for.

“Da jeg holdt op med at ryge i 2005, sagde jeg bare til mig selv, at jeg var en slapsvans, hvis jeg begyndte igen. Jeg mærkede da lidt rygetrang af og til, men det holdt hurtigt op, så det er altså ikke spor svært at holde op med at ryge,” skrev hun derfor.

Altid festens midtpunkt
Ligeledes fortæller hun, hvis nogen siger, at de har sovet dårligt eller har svært ved at falde i søvn, at hun altid falder i søvn med det samme, og at hun vågner frisk og udhvilet uden at behøve et vækkeur. Forklaringen er, at hun spiser sundt og dyrker yoga to timer før sengetid. Desuden drikker hun ikke kaffe efter klokken 15.

“Folk elsker, når jeg fortæller dem, at det, de bakser med i hverdagen, går som en leg for mig. Jeg mærker det især til fester, når samtalen kommer godt i gang, og en eller anden bringer på bane, at det er svært at lave en vellykket opbagt sovs. Så siger jeg straks, at det altså ikke er spor svært, for jeg oplever aldrig, at det mislykkes. Og jeg er ikke et geni eller noget, så når jeg kan, burde alle andre altså også nemt kunne finde ud af det,” siger hun.

Svære ting er ikke lette
Der er selvfølgelig også ting, som Sussie ikke er så god til. Hun er for eksempel ordblind og kommer derfor ofte til at lave stavefejl.

“Det kan altså godt irritere mig, når folk så retter mig eller mener, at man skal tage sig sammen og stave korrekt. De burde nok huske på, at det ikke er alle, der bare lige kan finde ud af det,” siger hun og tilføjer, at der også er andre ting, som hun ikke har let ved:

“Jeg lægger ikke skjul på, at svære ting ikke er lette. Men det siger jo sig selv. Hvorfor skulle man ellers kalde dem ‘svære ting’?”