Foto: Wittybear, Bigstock

Foto: Wittybear, Bigstock

Clements afløser er endelig fundet. Fremover bliver det den halvandetårige malle Ebbe, som skal profilere DR2 i en tilsyneladende endeløs række af debat- og underholdningsprogrammer.

Ved en pressekonference i DR Byen afslørede kanalchef Arne Notkin i eftermiddag stationens nye ansigt udadtil. Det bliver den halvandet år gamle caribiske saltvandsmalle og MA i journalistik, Ebbe. Siden Ebbe blev færdiguddannet på Columbia School of Journalism i 2009 har han gjort lynkarriere i medieverdenen. Først som fisken bag en række kontroversielle gonzo-journalistiske reportager i Magasinet  Euroman og senest som producent af hårdtslående dokumentarudtsendelser for Bastard Film
Placeret ved siden af Ebbes saltvandstank på 840 liter med bundbeplantning i traditionel hollandsk akvariestil forklarede Arne Notkin, hvorfor valget faldt på netop Ebbe.
“Ebbe har vist sig som en utrolig kompetent journalist. Han mestrer både den skæve og personlige vinkel og den mere klassiske public service-formidling. Som interviewer kan ingen benægte, at han er en af sin generations største talenter. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Ebbe vil kunne bidrage med utrolig meget og være med at til cementere DR2’s førerposition som formidler af kultur, samfund og viden. Desuden har Ebbe jo helt utrolig store læber.”
Efter Clement Kjersgaard i foråret annoncerede, at han forlod kanalen til fordel for henført at betragte sit eget spejlbillede i en skovsø, var det ventet, at en ny vært ville overtage hans  markante rolle på kanalen. Men at det bliver en tropefisk, der nu skal overtage værtsrollen i alt fra Deadline og Debatten til Fredag med Clement (relanceres under nyt navn til oktober), kommer dog bag på de fleste iagttagere.
Lasse Jensen, vært på radioprogrammet Mennesker og Medier, kalder værtvalget “dristigt”, men advarer mod at tro, at store læber er lig med publikumssucces. Lasse Jensen peger også på, at selvom Ebbes karakteristiske morse-kommunikation via luftbobler er velegnet til de trykte medier, er det langt fra sikkert, at den uden videre kan overføres til TV.
Deadlines Adam Holm er mindre skeptisk, og glæder sig til samarbejdet.
“Der er selvfølgelig udfordringer forbundet med at arbejde sammen med saltvandsfisk. Ikke desto mindre ser alle på redaktionen frem til at få Ebbe som kollega og drage nytte af hans helt unikke talenter. Og meget store læber.”
Ebbe ønskede ikke selv at kommentere jobskiftet, men lod gennem Arne Notkin forstå, at han vil lade sit arbejde tale for sig selv.