Foto: amandacatherine, Pixabay

Foto: amandacatherine, Pixabay

De gæve tøser fra det populære program “De unge mødre” har nu fundet en konstruktiv og forbløffende lukrativ måde at vende endnu en ’hovsa’-graviditet fra udgift til massiv fortjeneste. Med leasing-selskabet “Lej en lorteunge” tjener de kassen på barnløse par.

Der er blevet grinet meget af de unge mødre. Og selvom forkortelsen på det populære TV-program ironisk nok er DUM, så er de unge mødre slet ikke så dumme, som de både lyder og ser ud.

To veteraner fra programmet, Malou Stella Navarano Rasmussen og Bente Andreasen, fik ideen til leasing-selskabet “Lej en lorteunge”, da deres menstruationer udeblev – igen.

Positive graviditetstests en guldgrube
”Jeg har jo prøvet det en gang før, så denne gang havde jeg på fornemmeren, at der kunne være en baby i maven igen,” fortæller Bente Andreasen, der ganske rigtigt er gravid i sjette måned. Da Bente i forvejen har to små børn, og økonomien er stram, er det derfor svært at overskue et tredje barn.

”Jeg kan jo ikke gøre for, at jeg ikke har råd til p-piller, fordi kommunen ikke vil give tilskud til dem – så faktisk er det jo kommunens barn – og ikke mit,” forklarer Malou Stella, der netop har fundet ud af, at hun også er gravid med sit andet barn.

Men da Malou Stella ringede til veninden Bente for at fortælle den kedelige nyhed, fik de sammen vendt deres graviditeter til en glimrende idé, der nu danner grundlag for “Lej en lorteunge”. Det er en forretningsmodel, som har vist sig at være en sand guldgrube. For som Bente formulerer det, så “tjener vi allerede kassen på barnløse par”.

Babyer er lidt ligesom biler
Forretningsmodellen for “Lej en lorteunge” har mange ligheder med privatleasing af biler. Leverandørerne, der nu tæller Malou Stella og Bente, samt tre af deres gravide veninder, som alle har børn i forvejen, udbyder leasing af børn i alle aldre.

Når parret har bestemt sig for et barn, indgår de en tre-årig privatleasingaftale på favorable vilkår. Og ligesom med biler, så falder leasing-prisen med barnets alder, fordi babyerne er i højeste kurs og derfor de dyreste at lease.

”Babyer er jo ligesom biler: Der er ikke så mange, der gider leje en brugt Fiat, men en ny Audi er der mange, der gerne vil betale boksen for,” forklarer Bente.

Både hun og Malou Stella har allerede bestemt sig for, hvilke barnløse par, der skal lease deres ufødte babyer for en tre-årig periode.

Fertilitetsklinik rasende
På fertilitetsklinikken Trianglen i Hellerup er de rasende over det nye leasing-selskab, fordi de mener, at metoden er både uetisk og konkurrenceforvridende. Den daglige leder Brigitta Nymark udtaler:

”At man i sin vildeste fantasi kan finde på det her er én ting, men vi har i forvejen svært ved at drive forretningen under finanskrisen, og de barnløse par vælger i højere grad at adoptere, så der har vi også mistet en betydelig mængde kunder.”

Da vi spørger de unge mødre, hvad de mener om kritikken, ligner Bente et stort spørgsmålstegn:

”Jeg fatter da slet ikke, at folk gider adoptere. Det troede jeg kun, man gjorde i gamle dage i 80’erne og sådan noget. Man ved jo ikke, hvad man får. Den baby, du får, kan jo være både gul, sort, grøn eller snotdum”.

Malou Stella er helt enig. Ifølge den unge mor, er det også meget bedre at lease et barn hos hende og veninderne, for så slipper man for at betale rejsen til “et eller andet vildt mærkeligt land, hvor de bor i lerhytter og har knogler i både næse og hår”.

Selvom veninderne er gravide, har de ikke tænkt sig at lægge byturene bag sig sådan lige med det samme.

“Den sparker helt vildt om natten, så jeg ikke kan sove. Men så tager jeg bare to Dormidina (sovepiller, red.). Man skal jo være frisk til weekenderne. Det er nok at lege gravid i hverdagene,” lyder det fra Bente.

Malou Stella har dog droslet ned for byturene, efter hun blev gravid. Nu giver hun kun sig selv lov til en enkelt bytur med druk om ugen, for som Malou Stella siger, så skal babyen jo også have lov at mærke det er weekend.