Foto: snow toy, Bigstock

Foto: snow toy, Bigstock

Journalist Mads Qvortrup afviser i et eksklusivt interview med RokokoPosten alle beskyldninger om at være citatfusker og erklærer, at han er clairvoyant. Qvortrup fortæller også, at Henrik Cavling billiger hans metoder.

Det er en vred Mads Qvortrup, som RokokoPosten møder på en cafe i indre by, hvor han med et skævt, men bittert smil rører i en cappuccino.

I den forgangne uge er den tidligere skribent ved Information blevet beskyldt for, af blandt andre fagbladet Journalisten, at opfinde citater fra for længst afdøde personer.  Men nu tager Qvortrup til genmæle og fortæller, at citaterne er helt legitimt fremskaffet via clairvoyance.

“Den her sag viser, at journalistik er en utrolig konservativ profession, hvor man er vanvittigt angst for fornyelse. Det, jeg bidrog med, var en radikal genremæssig nyskabelse: det posthume interview. Men straks kommer misundelsen og janteloven i spil, og jeg skal kanøfles som citatfusker.”

‘Ikke underligt, at jeg har overnaturlige evner’
Mads Qvortrup fortæller, at han længe har vidst, at han kunne tale med de døde. Han opdagede evnen for næsten et årti siden ved et middagsselskab hos en af sine venner.

“Det skete faktisk, da jeg var inviteret til en privat middag hos Barack Obama i 2002. Pludselig hørte jeg en stemme, der fortalte, at han var ekspræsidenten Abraham Lincoln. Lincoln fortalte, at han var stolt over Obama, som han mente ville blive præsident nogle år senere.  Desuden ville han fraråde Obama at gå i teatret,” fortæller Qvortrup og tilføjer, at oplevelsen var underlig, men samtidig en logisk følge af, at journalistens mange unikke egenskaber.

Adspurgt om, hvad den clairvoyante journalist har at sige til sine kritikere, falder svaret prompte:

“Intet, overhovedet intet. Efter min mening er det små, misundelige mennesker, der simpelthen mangler forståelse for mit format og mine nyskabende teknikker. På sin vis har jeg ondt af dem. Ikke mindst fordi journalistiske kapaciteter som Henrik Cavling og Joseph Pulitzer over for mig har erklæret, at de står 100 procent bag mig og integriteten af mine journalistiske produkter.”

Mads Qvortrup kigger på den tomme stol ved siden af sig og siger:

“Ikke sandt, Henrik? Henrik siger, at han er enig.”