Foto: budabar, Bigstock

Foto: budabar, Bigstock

Under julefrokosten på et reklamebureau i Kolding drak den polske praktikant så meget vand, at kollegerne nu overvejer, hvordan de skal konfrontere hende med problemet.

“Vi bliver nødt til at få en snak med hende. Men hvordan siger man til en kollega, at man synes, hun drikker for meget vand?”

Det spørgsmål plager de ansatte på reklamebureauet 3kanten i Kolding efter julefrokosten den 26. december, hvor bureauets polske praktikant, den 26-årige Kunegunda Wawrzaszek, indtog enorme mængder vand, mens kollegerne så måbende til.

“Det er selvfølgelig fint nok at skylle øl, vin og snaps ned med et enkelt glas vand eller to, men Kunegunda rørte nærmest ikke andet end vand,” lyder det fra tekstforfatter Anders Bertelsen, som allerede dagen efter julefrokosten drøftede sagen med de øvrige kolleger.

“Jeg havde godt nok bemærket, at hun også drikker vand i arbejdstiden, men det var først, da jeg så hende til julefrokosten, at jeg blev rigtig bekymret.”

Pimper vand døgnet rundt
Han fandt ud af, at han ikke var alene om at bekymre sig. Faktisk havde flere af hans kolleger gennem længere tid talt i krogene om Kunegunda Wawrzaszeks vandindtag.

“Hun kan ikke gå forbi en vandhane uden at tage en tår. Det virker som om, hun pimper vand døgnet rundt. Selv når vi andre drikker kaffe eller får sodavand, afslår hun og vælger vand i stedet,” siger grafiker Jeanette Mogensen, der sammen med Anders Bertelsen har besluttet, at de må konfrontere Wawrzaszek med problemet:

“Måske synes hun ikke selv, at hun har et problem. Så det er vigtigt, at vi siger det på en nænsom måde, så hun kan begynde at se sine dæmoner i øjnene.”

Drikker også i smug
Jeanette Mogensen har desuden bemærket, at Kunegunda bruger lang tid på toiletbesøg i løbet af dagen.

“Hun tager ikke sin telefon med, så jeg er bange for, at hun står derude og drikker vand i smug,” siger hun.

Firmaets chef, Sanne Clausen, har også bemærket praktikantens høje indtag af vand i arbejdstiden.

“Jeg har nok forsøgt at bagatellisere det. Polakker har jo også en anden drikkevandskultur end vi danskere. Men som chef er det mit ansvar, at medarbejderne trives, og når en medarbejder åbenlyst går og drikker vand hele dagen, er der måske tale om et råb om hjælp,” siger hun.