Foto: S. Juhl, Wikipedia.

Solen er omdrejningspunktet i det nordsjællandske kunstmuseums nyeste satsning, som realitystjernen har været med til at udvikle. “Linse har gået rigtig meget i sol og kan derfor bibringe os nye perspektiver,” lyder det fra Louisiana.

Når kunstmuseet Louisiana i morgen slår dørene op til en ny udstilling, vil Linse Kessler, kendt fra realityserien Familien fra Bryggen, byde velkommen sammen med museets ledelse. Udstillingen hedder Solen og er en spontan videreudvikling af den nuværende udstilling Månen.

“Vi kontaktede selv Linse efter en brainstorm til et morgenmøde, og efter knap en uge havde vi fyldt flere lokaler med spændende kunst og idéer til happenings,” fortæller udstillingschef Mynte Højner og benægter, at samarbejdet med Linse Kessler har at gøre med Dansk Folkepartis nylige ønske om at fratage Louisiana, Arken og Aros flere millioner i tilskud.

“Vi har i mange år ønsket at satse på mere folkelige kunstneriske vinkler, og et eventuelt øget billetsalg er kun en bonus og slet ikke noget, vi havde med i vores overvejelser.”

Linses solarium er et af værkerne
Det meste af udstillingens indhold forbliver en hemmelighed til i morgen, men Mynte Højner kan afsløre, at et hovedværk bliver et af Linse Kesslers yndlingssolarier.

“Hun har gået rigtig meget i sol og kunne derfor bibringe os nye perspektiver på et himmellegeme, der har fyldt utrolig meget i vores historie og kultur. Det er en stor ære, at Clubtan på Amagerbrogade har doneret en solseng til os.”

Lebbe-Lone giver autografer
Linse Kessler selv blev overrasket over, at Louisiana ringede, indrømmer hun.

“Først troede jeg, at det var nogen fra staten Louisiana, men så tænkte jeg, at det var underligt, at de kunne tale dansk,” siger den 52-årige realitystjerne, der for nylig er vendt hjem fra et år i Spanien.

“Der skinnede solen rigtig meget, mens vejret tit er noget lort i Danmark. Da jeg nævnte det for Louisiana-folkene, greb de den straks. Der bliver et tema med solbleget hår, og jeg holder et kort foredrag om, hvad solen gør ved tatoveret og/eller plastikopereret hud. Lebbe-Lone (en person fra Familien fra Bryggen, red.) kommer også forbi og giver autografer.”