Venstre finder det dybt problematisk, at staten får lov til at beholde så få af borgernes penge og har derfor indgået en ambitiøs plan, der skal sikre en solid fremtidig vækst i det offentliges indtægter.

Ideologi er grunden til, at Venstre har valgt at hæve skatten i bunden. Partiet vil nemlig gøre det billigere at være dansk stat. Det forklarer Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen synkront på en pressekonference, som blev afholdt i et tofløjet rygerformandskab på Hotel d’Angleterre i København.

“Borgernes penge har det bedst i statens kasser. Det har Venstre ment i umindelige tider, hvilket i dette tilfælde betyder omkring klokken otte tirsdag aften,” udtaler parret.

Afskaffer egne afgifter
“Danmark er en hårdtarbejdende stat, der hver eneste dag gør alle mulige vigtige ting, som sikrer høj arbejdstilfredshed og fuld beskæftigelse i den offentlige sektor, og det fortjener at blive belønnet. For Venstre er et parti, som tror på, at det betaler sig at arbejde, og at man skal yde, før man kan nyde,” siger Løkke-Jensen i kor og uddyber, at det derfor bør være borgerne, som arbejder for staten, som så kan nyde efter, at borgerne har ydet.

“Men aftalen kommer nu ikke kun staten til gavn; vi har også gjort fine ting for borgerne. Eksempelvis har Venstre arbejdet utrætteligt for at afskaffe en virkelig træls forsyningssikkerhedsafgift, som blev indført af en Venstre-minister under en Venstre-ledet regering. I al beskedenhed skylder borgerne os en betydelig tak for, at vi sejrede over Socialdemokraterne, der i modsætning til os selv er ret begejstrede for Venstres idéer fra Fogh-perioden,” fortæller de.

Snyder pressen igen
Flere politiske kommentatorer har taget en pause fra diskussionen om, hvorvidt Kristian Jensen er Lars Løkke Rasmussens siamesiske tvilling eller blot en bugtalerdukke, for at prise den nye aftale. Peter Mogensen fra tænketanken Kraka fortæller:

“Løkke har vist utrolig stor handlekraft og snilde ved at gøre præcis det modsatte af, hvad han for en måned siden sagde, han ville gøre. Først fik han alle i pressen til at sige, at han ville sænke bundskatten for så et par uger senere at gøre det stik modsatte. Det er ganske enkelt genialt. Igen er det lykkedes Løkke at udstille medierne som en institution, der offentliggør de mest absurde ting, hvis bare en højtstående politiker siger det.”