Foto: Aliced, Bigstock

Foto: Aliced, Bigstock

Thomas og Line valgte i går aftes at skære en tilberedt kylling op i små stykker, som de fordelte på deres og børnenes tallerkener. “Ækelt og grotesk,” lyder den internationale reaktion.

“Aren’t you ashamed, disgusting Danes?” (“Skammer I jer ikke, modbydelige danskere?”, red.)

Sådan lød en af de vrede kommentarer på Thomas Nørremølles Facebook-profil efter, at han og konen, Line, havde lagt et billede ud af gårsdagens aftensmad.

“Mums, lækker lørdagskylling,” havde Thomas skrevet til billedet, hvor man også ser parrets to små børn, Isabella på tre år og Filip på fem.

Kød at skære i
Men i det store udland kan mange ikke se det indbydende i en halvoffentlig dissektion af et dyr, især når det foregår foran mindre børn.

“Jeg synes, det er så forkert, at små børn skal tvinges til at se på, at en kylling, der engang har været et levende og følende væsen, bliver reduceret til et stykke kød, man bare kan skære i,” lyder det fra amerikanske Catherine Jones, som bakkes op af en forælder fra Irland, Mark O’Shea:

“Thomas og Line har ingen respekt for skaberværket og for, at også et dyr skal have lov at dø med værdighed. Det er ækelt og grotesk.”

Sygelig trang til protein
Hos den danske dyrerettighedsorganisation Anima er man heller ikke begejstret.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at dyr i Danmark dagligt udsættes for tortur og pinsler, bare for at vi kan tilfredsstille vores sygelige trang til protein. Men at to voksne mennesker ligefrem bruger denne lidelse som et underholdende og samlende element på sociale medier, mens deres børn ser på, har været et stort chok for os som forening,” lyder det i en pressemeddelelse.

Til RokokoPosten tilføjer en talskvinde, at Anima vil sætte en kampagne i gang, der skal fjerne Thomas og Lines billede fra Facebook:

“Vi ved godt, at kyllingen er død og dens krop brugt til at indgyde rædsel hos små børn. Men gennem kampagnen kan vi i det mindste forsøge at forhindre nye mord og dissektioner i at finde sted.”

Det lader dog ikke umiddelbart til, at hverken Animas tiltag eller den internationale fordømmelse vil få Thomas og Line til at ændre praksis, hvad angår dissekering af dyr på middagsbordet.

“I aften kommer min bror på besøg, så jeg tror, vi skal have hans livret, lammekølle,” siger Line.