Foto: News Oresund, Flickr

Foto: News Oresund, Flickr

Krænkelsesparate muslimer og identitetspolitiske strømninger skal lære, at vi har ytringsfrihed i Danmark. Men når der er tale om hærværk mod valgplakater, er det noget helt andet, mener stort set alle politikere og politisk aktive.

Det skal stå enhver frit for at råbe “neger”, “perker” eller “luder” efter folk på gaden, og bortset fra deciderede trusler om vold eller drab bør alt være tilladt på de sociale medier. Det mener stort set alle de politikere og politisk aktive partimedlemmer, som RokokoPosten har talt med (hvilket vil sige næsten alle, der findes, bortset fra dem fra Stram Kurs, som er for dumme til, at vi ville snakke med dem, red.). Der er dog grænser for ytringsfriheden, mener disse mennesker samstemmende:

“De der mennesker, der tegner overskæg og briller på valgplakaterne eller hænger dem omvendt eller ligefrem piller dem ned – de mennesker begår vold mod demokratiet, og det bør straffes meget, meget hårdt,” siger en folketingskandidat fra et parti til højre for midten, som ellers går ind for, at alt, der ikke skader andre, skal være tilladt.

Vandaler vendte valgplakater
En anden folketingskandidat fra et parti til højre for midten fortæller forfærdet, at han for få dage siden opdagede, at et stort antal af hans egne plakater var blevet vendt på hovedet.

“Vi må indføre øget overvågning overalt, hvor der hænger valgplakater, så vi kan fange disse vandaler. Som det er nu, er det alt for let at slippe af sted med disse forbrydelser mod demokratiet,” siger han og understreger, at han ikke siger det, fordi det tilfældigvis er hans egne plakater, det er gået ud over:

“Det har ikke noget med mig at gøre, det er et angreb på hele demokratiet. Folk, der mener, at der er tale om harmløse drengestreger, forstår ikke, at det er dybt krænkende og i øvrigt vildt ulovligt.”

Ikke det samme som Muhammedtegninger
En kandidat fra et indvandringskritisk parti giver udtryk for samme holdninger som de øvrige. Hun påpeger desuden, at den krænkelse, kandidaterne oplever, slet ikke kan sammenlignes med, når muslimer bliver krænket over Muhammedtegninger, eller når negativt ladede ord bliver brugt om kvinder eller minoritetsgrupper.

“Det her er et anslag mod det repræsentative demokrati, der objektivt set er den bedste styreform, der har eksisteret og vil eksistere. Så det kan slet ikke sammenlignes med at krænke overtro eller demonstrere hjemme hos en, der er sur over at blive kaldt neger,” siger hun og slutter:

“Der er tale om en sekulær og rationel form for krænkelse. Det er slet ikke det samme som alt det andet.”