Foto: Wikipedia

Den russiske præsident, Vladimir Putin, gider heller ikke moddemonstranter. Derfor forstår han godt Mette Frederiksens beslutning om ikke at tale i Fælledparken 1. maj.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kommer ikke til at holde tale i Fælledparken på arbejdernes internationale kampdag, fordi der de seneste år har været uroligheder.

“Det er velkendt, at der i en del år desværre har været uroligheder i Fælledparken, og hvis det skal være på den måde, gider jeg altså slet ikke komme,” udtaler hun.

Putin: Ладно
Frederiksens udmelding mødes med forståelse og sympati fra statsledere og generaler over hele verden. Fra Mellemøsten, Kina og især Rusland strømmer solidaritetserklæringerne ind til den socialdemokratiske leder.

“Jeg forstår godt den danske statsministers beslutning. Jeg gider heller ikke finde mig i moddemonstranter. Og så på 1. maj, der historisk har været sådan en fin lejlighed til at udbrede regeringens storslåede visioner for nationen,” udtaler den russiske præsident, Vladimir Putin.

Ved 1. maj-arrangementet sidste år, cirka en måned inden Socialdemokratiet vandt regeringsmagten, måtte Mette Frederiksen afbryde sin tale på grund af tilråb og slagsmål foran scenen.

“Min første tanke var: Hvorfor sætter hun ikke hæren ind? De kører jo alligevel forbi til den store militærparade. Men så fik jeg fortalt, at danskerne ikke følger den tradition. Ладно (ok, red.). Jeg har bedt Den Røde Hær om at genoprette roen i København,” siger Putin og smiler underfundigt. 

Pernille Skipper skal holde hovedtalen
I Fælledparken den 1. maj vil den socialdemokratiske pressetjeneste vise en video, hvor Mette Frederiksen bager scones, mens hendes tale i stedet vil blive holdt af Enhedslistens Pernille Skipper:

“Vi er efterhånden sådan en slags 70’er-socialdemokrater med håndbajere og drømme om Økonomisk Demokrati. De fleste tilhørere i Fælledparken er alligevel spritstive gymnasieelever, der stemmer på os, så jeg synes, det er passende, at jeg får lov at holde hovedtalen. Skål, kammerater!” udtaler Skipper, hvorefter hun udbryder:

“Russerne?! Hvorfor kommer de først nu?”