Der er ikke noget bedre end at høre fem forskellige meninger om børneopdragelse, vuggestuer og babymos fra mennesker, der ikke selv har børn, mener Mille West.

“Det lyder spændende, kan du sige noget mere om det?”

Mille West læner sig nysgerrigt frem, mens hun ammer Olivia på tre måneder. Mille er som 24-årig blevet mor for første gang og er lykkelig for den store hjælp, hun får fra sine barnløse veninder, i form af råd og kritik.

Forkert babymos
I dag er gymnasieveninden Ida Hjort kommet på besøg og forklarer Mille, hvorfor hun bør leve efter i favn-principperne, hvor man mest muligt bærer sit barn tæt ind til sig, fx i en slynge. Ida vil først have børn om mange år, men det har ikke forhindret hende i at være der for Mille.

“Bare fordi jeg finder det uforståeligt, at man kan vælge at blive mor i så tidlig en alder, hvor man egentlig burde hellige sig studierne eller karrieren, kan jeg da godt give Mille gode råd,” forklarer den 25-årige junior partner i Nordea, der også har medbragt en folder om forskellige typer babymos, fordi Mille efter hendes mening kunne risikere at give Olivia den forkerte slags, når pigen ikke længere skal ammes.

“Det er så fedt, når alle veninderne fortæller mig, hvad jeg gør forkert. Jeg mener, hvordan skulle jeg ellers nogensinde gøre det rigtigt?” spørger Mille retorisk og viser en længere mail, hun har fået fra en anden veninde, Kajsa, der fraråder Mille at sætte Olivia i institution.

Smittereder og klassisk musik
“Min egen mor er ellers pædagog og har kun gode ting at sige om institutionerne, men Kajsa siger, at vuggestuer er de rene smittereder, hvor børnene bliver behandlet som uvorne aber. Så nu overvejer jeg at gå hjemme de næste 3-4 år,” fortæller Mille, der især er glad for de mange tips om, hvordan man får barnet til at sove natten igennem.

“Nogle af mine veninder siger, man skal lade barnet græde ud, mens andre mener, at man er en hensynsløs sadist, hvis man gør det,” genfortæller den nybagte mor, der derfor har prøvet lidt af hvert.

“Intet af det virker; i nat har jeg fx kun sovet i tre timer. Men når man er så søvnig, er det bare dejligt, at veninderne kan holde en vågen ved at snakke om, hvordan man bedst stimulerer barnet med interaktive klodser og klassisk musik,” jubler Mille med et undertrykt gab.