De folkekære TV-analytikere Niels Kraus-Kjær, Henrik Qvortrup og Ask Rostrup er i virkeligheden avancerede cyborger, kan RokokoPosten afsløre. De er alle fremstillet på samme hemmelige laboratorium i det nordlige Aarhus.

En undseelig betonbunker på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus har i årevis rummet et illegalt og hemmeligt laboratorium, som har forsynet danske medier med fuldautomatiske kommentatorer. Herfra er halvskaldede kunstige analytikere blevet solgt til nogle af Danmarks førende nyhedsmedier.

RokokoPosten har talt med en af de ingeniører, som har været med til at bygge de kunstige kommentatorer: En midaldrende mand, der kun lyder navnet Burt Lancaster.

”Der er ingen tvivl om, at vores største succes har været T179-serien, som blandt andet Krause-, Qvortrup- og Rostrup-modellerne hører til. Den serie kan let genkendes på sin særegne ansigtsform, spinkle kropsbygning og sparsomme hovedbehåring. Men for lettere at kunne kende dem fra hinanden, giver vi kommentator-robotten rektangulære briller, hvis den har været rådgiver for en borgerlig minister.”

Alvorlige programmeringsfejl i Qvortrup
Det har dog ikke været helt uproblematisk at lave robotter, der kunne analysere politik på et tilforladeligt plan.
Flere af de kunstige kommentatorer har utilsigtet kastet sig over både sladderblade og skønlitteratur. Burt Lancaster forklarer.

”Krausebotten var super helt fra starten. Den kastede sig godt nok over spindoktori, men gjorde ingen skade. Siden den fik overstået et par overraskende politiske romaner, har den været helt driftsikker som kommentator,” fortæller Burt Lancaster og tilføjer, at denne robot, foruden at kommentere politik, også kan tale lyttere i søvn på DR’s P1.

Der var dog langt mere alvorlige problemer med en anden model fra samme serie, fortæller Burt Lancaster.

”Qvortrup-modellen var desværre behæftet med alvorlige programmeringsfejl, som vi ikke opdagede i tide. Den nåede at skabe betydelig ravage både på Christiansborg og i de kulørte blade, inden vi fik den opdateret med fungerende software.”

Ingeniøren Burt Lancaster fortæller også, at Ask Rostrup, som hastigt har avanceret til en fremtrædende post på DR1, har været laboratoriets mest succesfulde model hidtil.

Afviser ansvar for Pittelkow og Skou
Men det er dog ikke alle kommentatorer, som det aarhusianske laboratorium vil tage ansvar for. Burt Lancaster afviser, at Kaare R. Skou og Ralf Pittelkow, der begge også er spinkle og tyndhårede, skulle være deres ansvar.

”Nej, det har vi ikke noget at gøre med. De er begge produkter af amatøragtige og Frankenstein-lignende eksperimenter fra henholdsvis Københavns Universitet og syge mennesker i provinspressen, og de falder langt under vores kvalitetsstandarder. Enhver kan jo se, at de ikke har nogen menneskelig lighed overhovedet.”