Foto: Brandsen, Wikipedia

Foto: Brandsen, Wikipedia

Trods flere år i samme institution nægter mange fra Rød Stue at lege med Pia. Man frygter nemlig de såkaldte Pia-lus, der angiveligt kan suge humanismen ud af hovedbunden.

Normalt er den lukkede institution Borgen et dejligt sted, hvor vægten er lagt på uforpligtende samvær og stilfærdig småsnak om ufarlige emner.

Men de seneste knap 20 år har en enkelt bruger været udelukket fra det ellers inkluderende fællesskab. Der er tale om den 67-årige Pia, som langt de fleste fra Rød Stue ganske enkelt ikke ønsker om omgås.

Smitter helt vildt
“Altså, der er ingen, som kan lide hende, fordi hun altid siger ting, som er malplacerede og slemme. Og hvis man kommer tæt på hende, så får man garantrisset Pia-lus,” forklarer den 39-årige Pelle og tilføjer:

“De smitter helt vildt, og næsten alle dem inde på Blå Stue har dem allerede. Så hun skal bare holdes udenfor!”

Ifølge brugerne af Rød Stue kan en infektion af Pia-lus have ganske forfærdelige og uoverskuelige konsekvenser.

“Hvis man først har fået Pia-lus, så bliver man også selv et helt forfærdeligt menneske i løbet af ganske kort tid, fordi de suger humanismen direkte ud af ens hovedbund. Så holder man op med at være stueren, laver frække tegninger og begynder at komme med provokerende ytringer, der måske nok er delvist sande, men også meget uartige,” siger Pelle og tilføjer, at det også får alle ens gamle bekendte til ikke at ville røre en længere.

Holder afstand
Selvom eksistensen af Pia-lus ikke er fastslået videnskabeligt, mener man på Rød Stue stadig, at de udgør en omfattende risiko for folkesundheden og den gode tone.

Den 32-årige Johanne forklarer, hvad man gør for at minimere risikoen for en omfattende infektion.

“Det eneste, vi kan gøre, er at holde os på rigtig lang afstand af hende og samtidig angribe hende med en kombination af nazi-analogier og kulturradikal overlegenhed. Forhåbentlig forsvinder de farlige Pia-lus så af sig selv,” siger Johanne.

Hun fortæller, at denne strategi har været anvendt af Rød Stue de sidste 20 år. Den har ganske vist ikke været voldsomt effektiv indtil videre, men Johanne bedyrer, er det kun et spørgsmål om tid, før den får stoppet det angiveligt igangværende udbrud af Pia-lus.