Foto: kolesnikovserg, Bigstock

“Man behøver slet ikke spise kedeligt, bare fordi man har fravalgt det grønne af etiske årsager,” fortæller marketingchef i Rema 1000, der i dag lancerer et nyt mærke af baconbaserede grøntsager.

“Der findes mange fordomme om os, der ikke spiser grøntsager: At vi lever usundt, at vi ikke får fibre nok, og at vi er sådan nogle blege, udsultede typer, der gumler på en cocktailpølse,” siger Asmus Jørgensen, der i tre år har fravalgt at spise grønt af etiske årsager.

“Jeg synes ikke, jeg kan være det bekendt over for naturen eller mig selv. Mine venner har accepteret det og prøver ikke længere at ændre på mig, men jeg kan stadig rende ind i nogle heftige diskussioner med fremmede over salatbaren, når jeg konsekvent piller det grønne fra og nøjes med bacon og dressingdækkede pastaskruer.”

Føles som en grøntsag
Men nu behøver Asmus ikke længere fravælge grøntsager på grund af sine overbevisninger. Rema 1000 lancerer nemlig i dag deres nye mærke, Meggie, der er en sammentrækning af de engelske ord “meat” og “veggie”, altså kød og vegetar.

“Du kan ikke se forskel på den her Meggie-aubergine og en rigtig aubergine,” siger marketingchef Thomas Hvidberg, mens han fremviser de to ensfarvede fødevarer. Forskellen er bare, at Meggie-auberginen er lavet af 100 procent bacon.

“Det ligner en grøntsag, det føles som en grøntsag, og det smager som en grøntsag,” siger Hvidberg og lader RokokoPostens udsendte tage en bid af Meggie-auberginen, efter at den er blevet stegt på panden. Den har ganske rigtigt den ubestemmelige grøntsagssmag.

Gider ikke dumme kommentarer
“Mange grøntsagsspisere påstår, at grøntsager har en helt særlig smag, som de ikke kan undvære, men det kommer helt an på, hvordan du tilbereder maden. Med smør, salt og krydderier kan du komme langt, og faktisk har en utilberedt grøntsag ofte en tam smag. Men det skal du endelig ikke fortælle grøntsagsspiserne, så bliver de sure!” siger Asmus Jørgensen, der vil overveje at købe Meggie-grøntsager.

“Egentlig burde jeg jo ikke lade som om, jeg spiser grøntsager, og på den måde promovere et grøntsagsspisende livssyn. Men nogle gange gider man bare ikke de dumme kommentarer, og så er det bedre at hive en baconbaseret salat frem i den rigtige grønne farve!”