En 46-årig sælger fra Sønderborg skal to år i fængsel på grund af sin ekstremt usunde levevis. Alt for få muligheder for rehabilitering, mener Enhedslistens retsordfører.

To års ubetinget fængsel. Sådan lød dommen over den 46-årige kørende sælger, Christian Madsen, fra Sønderborg.

Christian Madsen stod anklaget for adskillige overtrædelser af Sundhedsloven, og da han har flere betingede domme i bagagen, må han nu en tur i fængsel.

Det er blandt andet daglige besøg i Kløvercentrets Pizza & Grill, som den 46-årige sælger har gjort sig skyldig i.

“Han kommer altid ind og køber en jumbomenu med ekstra ketchup og remoulade i sin frokostpause,” fortæller servicemedarbejder Katrine Jespersen, der bekræfter, at Christian Madsen frekventerede stedet ofte.

Svært at rehabilitere
Men når Christian Madsen har afsonet sin dom, tager han med stor sandsynlighed direkte hjem til sit gamle liv og fortsætter sine gamle vaner.

Der er nemlig stor mangel på rehabiliteringsmuligheder, som kan hjælpe vaneforbrydere som Christian ind i en sundere livsbane.

“Sundhedsforbryderne har brug for at lære, hvordan man lever uden cigaretter, wienerbrød og ernæringsfattig junkfood,” mener Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, der gerne så, at sundhedsforbryderne kunne genhuses i økologiske kollektiver, hvor de selv var med til at dyrke gode råvarer.

“I fængslerne er adgangen til chips, cola og den slags desuden så let, at fængselsstraffen blot bliver en fortsættelse af den kriminelle løbebane,” fastslår Pernille Skipper.