Foto: Volkovslava, Bigstock

Foto: Volkovslava, Bigstock

Michael Jepsen har ikke forbedret sin løbetid i nævneværdig grad, efter at han begyndte at dope sig. “Jeg synes stadig, det er knaldhårdt at komme igennem de der fem kilometer,” siger han.

Med de fleste store sportsbegivenheder følger typisk en række dopingskandaler. Senest er mange russiske sportsudøvere blevet forhindret i at deltage i De Olympiske Lege på grund af omfattende statsstøttet doping.

Men nu beroliger Michael Jepsen de mange sportsfans, der er nervøse for, at ulovlige stoffer overskygger præstationerne og det internationale fællesskab ved OL.

“Det der doping virker ikke ret godt. Jeg tror ikke på, at hverken russerne eller nogen andre kan snyde sig foran,” siger den 51-årige it-medarbejder og henviser til, at han i flere måneder har forsøgt at forbedre sine løbetider med epo og amfetamin.

Stadig knaldhårdt
“Det er stadig knaldhårdt at komme igennem de der fem kilometer, også selvom man er høj på speed. Det kan godt være, at selve løbet går godt, men dagen efter har jeg virkelig nederen på. Og de her løbere træner jo hele tiden, så hvordan skulle det være en hjælp for dem at gå deprimerede rundt halvdelen af tiden?”

Michael Jepsen er derfor overbevist om, at sportsudøvernes præstationer alene er afhængige af træning og viljestyrke, nøjagtig som tilfældet var for ham i begyndelsen.

“Jeg startede med bare at løbe en enkelt kilometer eller to, men så sagde jeg til mig selv: Michael, du kan godt trække den til tre kilometer. Og så fortsatte jeg ellers med et benhårdt program og brutal disciplin, indtil jeg nåede op på fem kilometer,” fortæller han.

You can do it
Men i løbet af foråret skiftede Michael sine udmarvende to ugentlige løbeture ud med en enkelt tur, denne gang hjulpet på vej af forskellige ulovlige stoffer.

“Jeg havde hørt rigtig meget om epo og tænkte, at hvis det kan gøre så stor forskel for Lance Armstrong, virker det nok også på mig. Men jeg blev skuffet. Måske skulle man give Armstrong hans titler tilbage?”

Michael Jepsen opfordrer nu sportsfans til at fokusere mindre på doping og mere på den mentale og fysiske indsats, som store præstationer kræver:

“Se bare på, hvad jeg har opnået. If you can dream it, you can do it!”