Foto: koldunova, Bigstock

Udenrigsministeren har en “betydelig mængde bevismateriale”, der peger på, at en 31-årig World of Warcraft-spiller fra Herning har udviklet virus i sit kælderværelse.

Forårshaven i det østlige Herning er omringet af politibiler og ambulancer. Bag afspærringstapen går flere personer omkring i fuldt beskyttelsesudstyr; et par af dem er allerede trådt forsigtigt gennem hoveddøren med visir, skumslukkere og geigertællere. Der høres høje råb inde fra villaen, inden en forseglet kasse nænsomt bæres ud.

Inde i kassen befinder sig den pizzabakke, som udenrigsminister Jeppe Kofod har mistænkt for at være coronavirussens fødested.

“Jeg kan sige, at der er en betydelig mængde bevismateriale for, at det her stammer fra en pizzabakke i Herning,” sagde Kofod i går, inden han igangsatte en større politiaktion, der skulle finde bakken og opbevare den et sikkert sted.

Ekspert i WoW
Politiet ønsker ikke at afsløre, hvem ejeren af pizzabakken er, men ifølge Krak bor tre personer på adressen, nemlig Mogens, Kate og Anders Klitgaard Hansen. Sidstnævnte er 31 år og optræder i flere internetfora som ekspert i computerspillet World of Warcraft.

“Vi kan bekræfte, at den mulige ophavsmand til virus er en person med tilknytning til gamermiljøet, og at virussen formentlig er muteret i et kælderværelse,” siger udenrigsministeren til RokokoPosten og tilføjer:

“Det her er en verdensomspændende krise, fordi folk i Herning forsøger at skjule det her. Herning opfører sig, som autoritære regimer gør ved at skjule og gemme og forvirre.”

WHO burde skamme sig
Også statsminister Mette Frederiksen har udtrykt tvivl om, hvorvidt coronavirus stammer fra et marked i Wuhan, sådan som den officielle version lyder.

“WHO burde skamme sig, når de så utvetydigt afviser, at indholdet af en gamers pizzabakke kan skabe dødsensfarlig virus,” siger hun.

På spørgsmålet om, hvordan hun kan være så sikker på, at corona stammer fra kælderværelset i Herning, svarer Mette Frederiksen:

“Det kan jeg ikke sige. Det jeg ikke sige.”