“Der er en bevægelse i gang,” udtaler en 35-årig nyhedsredaktør og henviser til, at over syv mennesker i hans umiddelbare nærområde gør noget lidt nyt, der måske hænger sammen med noget, en blogger har skrevet om i USA.

“Jeg er ikke klar over, hvad begrebet præcis dækker over, men det er stort. Det blev jeg i hvert fald enig med et vennepar om i går, da vi sad ved middagsbordet,” fortæller Anders Biehl, der arbejder som nyhedsredaktør på et større dansk medie og selv opdagede den nye trend for et par uger siden.

Fænomenet har spredt sig fra en ung kvindes blog i Wisconsin til hele USA og nu også Danmark; et fænomen, der kan ændre fundamentale sociologiske, politiske og psykologiske processer i vores liv.

Så det tydeligt i gården
“Fra mit vindue i soveværelset kunne jeg se nogle tydelige tegn på det i gården. Der, et sted mellem Aarstiderne-kasserne, ladcyklerne og de falmede Manu Sareen-klistermærker, der var det,” forklarer den 35-årige redaktør, der bor på Østerbro, men bestemt ikke mener, at fænomenet kun er lokalt:

“Dem, jeg har talt med, kommer både fra Nørrebro, Vesterbro og endda Valby. Det er helt vildt, så meget det har grebet om sig!”

Anders’ ven, den 34-årige koncertarrangør Martin Borres fra Islands Brygge, er helt enig og har i flere uger fulgt bloggeren fra Wisconsin, der dækker fænomenet intensivt.

“Hun er virkelig en helt ny stemme. En 25-årig studerende, der har spottet det her hos sine veninder, mens de var i biografen, og endda hos nogle ældre mennesker omkring 50-årsalderen, der hænger ud omkring den lokale Starbucks,” siger Martin Borres med tryk på det sidste ord, som for ham understreger det retro-agtige i fænomenet.

Gammelt på en ny-gammel måde
“Det er gammelt, men på en ny-gammel måde, der for altid kan ændre den måde, vi positionerer os på i tid og sted,” mener koncertarrangøren, der har fulgt ivrigt med i Anders Biehls mange artikler om Wisconsin-pigens trend. Men andre medier er skam også med på bølgen.

“Jeg skal i Go’ morgen Danmark og DR2 Morgen i løbet af ugen og snakke med andre journalister om det, og så regner jeg med, at Radio24syv ringer til en gut, jeg kender, så vi to og værten kan bruge to-tre eftermiddagstimer på det,” slutter redaktøren.