Foto: nopponpat, Bigstock

Foto: nopponpat, Bigstock

Så fik man lige ro til en omgang på tønden, skriver statsministeren i et folkeligt Instagram-opslag, der allerede har fået 20.000 likes. 

Mette Frederiksen snupper sig lige en makrelmad. Eller en leverpostejmad, hvis hun da ikke vasker vinduer ligesom alle andre. Sådan har stilen været på statsministerens Instagram-profil, der i morges fik tilføjet endnu et billede.

“Så fik man lige ro til en omgang på tønden. Det er hårdt og til tider meget stressende at afværge en pandemi, men der skal altid være plads til, at man kan pølle. God onsdag, alle sammen!” skriver hun til et billede, hvor man ser hendes ansigt med det øverste af et toilet i baggrunden. Til højre for statsministeren ligger en halv rulle toiletpapir på radiatoren.

Bare et menneske
“Det er Mette, når hun er bedst: folkelig, nærværende, nede på jorden. Jeg følte mig ramt, da jeg så det billede, for har vi ikke alle været der, altså på et toilet installeret af en autoriseret VVS’er på dansk overenskomst? Hun er jo bare et menneske ligesom os andre,” lyder det fra chefredaktøren på det uafhængige, demokratisk socialistiske medie Netavisen Pio, Niels Jespersen, der selv er en af de over 20.000 brugere, der har liket statsministerens billede.

Henrik Qvortrup, politisk redaktør på B.T., er knapt så begejstret.

“Med al respekt: Skal vi virkelig tro på, at landets statsminister selv sidder på toilettet hver dag og, ja, skider, for at sige det ligeud? Mon ikke, hun har folk til den slags? Jeg noterer mig desuden, at rullen med toiletpapir står bag ved hende i stedet for at hænge på en holder, og der er jeg bare nødt til at minde om, at den type toiletvaner ikke er noget, sundhedsmyndighederne har anbefalet,” siger han, der i næste uge kan bookes til Zoom-foredrag med læge Vibeke Manniche under temaet “Lorteløgnen: Da Mor Minke-Mette talte usandt om sin afføring”.

Gemen pøbel
Heller ikke Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator på Berlingske, er imponeret over statsministerens Instagram-opslag.

“Jeg vil ikke have en folkelig statsminister, der sidder på et fritstående Ifö Sign og forretter sin nødtørft som en gemen bonde. Du er landets leder, for pokker, få dog installeret et dyrt toilet og køb noget blødt Lambi-papir til at sætte på Vola-armaturet. Pøbel,” skriver hun i et indlæg.