“Alt for megen politik går op i Christiansborg-fnidder og personangreb,” mener en ung nationalsocialist, der håber, at fremtidens politikere vil være i stand til at drømme stort og se længere end til næste valg.

Historierne om Lars Løkke Rasmussens bilag, underbukser og Mallorca-ferie ruller videre, mens journalisterne spekulerer, og venstrefløjen fryder sig. Men de politiske visioner har derimod trange kår, mener Troels Hansen, der er medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse.

“Vi ser flere og flere folkevalgte, der går mere op i at klæbe sig fast til ministertaburetten end at forbedre vores samfund. Hvis ikke de bruger værdifuld tid på at svine deres modstandere til, rejser de land og rige rundt for at overbevise de desillusionerede borgere om, at lige præcis deres kedelige måde at forvalte bureaukratiet på er den rigtige,” erklærer den 23-årige nazist, der til daglig læser til sygeplejerske.

Politikerne er bange
Han mener, at Danmarks nuværende politikere er alt for optagede af, hvordan de fremstår i meningsmålingerne, og det gør dem bange for at tænke store tanker og præsentere danskerne for deres politiske drømme.

“Det hele handler om image: Var det dumt af Helle Thorning-Schmidt at tage en selfie med Obama? Var det dumt af Lars Løkke Rasmussen at ryge på et hotelværelse for ikkerygere? Det er jo så fjollet at gå op i den slags småtterier, men politikerne gør det alligevel,” udtaler Troels Hansen, der blev medlem af DNSB, så snart han var myndig.

Troels mener dog også, at medierne har et ansvar:

“Hvis en politiker starter en sætning med ‘I min perfekte verden …’, gider medierne så at gå op i det? Nej, de vil hellere rende rundt på Christiansborgs gange og høre den sidste arrogante kommentar fra en minister til en anden, mens verden falder fra hinanden!”

Omvæltning fra folkedybet
Den unge nationalsocialist er dog klar over, at en landsdækkende omvæltning af vores syn på politik må komme fra almindelige mennesker og opfordrer derfor danske borgere til at forlange mere kvalitet fra Christiansborg:

“Vi skal ikke lade os nøje med smarte soundbites og den sædvanlige hanekamp med Clement Kjersgaard eller jøden (Martin Krasnik, red.) i front. Hvad skete der med de store filosofiske diskussioner, med de dybe tanker, med menneskeligheden og værdigheden?”