Efter voldsom omtale i medierne blev der stille omkring Bodil. RokokoPosten undersøger, hvad den folkekære storm laver i dag.

“Ja, der skete søreme meget dengang,” konkluderer Bodil og smækker scrapbogen i. Mappen bugner af avisudklip, forsikringsrapporter og papirer fra DMI, der fortæller om en aften for syv dage siden, hvor en kraftig storm med vindstød af orkanstyrke ramte Danmark og på kort tid gjorde Bodil til folkeeje.

“Alle snakkede om mig i nyhederne. Medierne tog billeder, fortalte historier og kunne slet ikke få nok af at analysere mig,” husker Bodil, der også fik opmærksomhed fra DSB, politiet og en række miljøforkæmpere. For slet ikke at nævne alle de almindelige mennesker.

Gråd i Vestjylland
“Jeg kunne få folk til at grine på Facebook, når de lavede jokes om mig. Jeg kunne endda få dem til at græde, især i Vestjylland. Når jeg kom, blev der blæst omkring mig,” fortæller Bodil med et glimt i øjet, der dog hurtigt slukkes. I dag har de fleste nemlig glemt hende.

“I går syntes jeg, at en mand sagde mit navn på gaden, men han kaldte bare på sin kone,” fortæller stormen, der i mandags meldte sig ind i en støttegruppe for tidligere vejrfænomener, Freak Weather Anonymous, hvor blandt andet orkanen Katrina og det chilenske jordskælv fra 2010 er medlemmer.

FWA blev oprettet i Sydøstasien for snart ti år siden, og idéen har siden spredt sig til hele verden, så flodbølger, storme, orkaner og endda store skovbrande kan vejlede hinanden i, hvordan man får et liv efter medieopmærksomheden.

Andet end Mikael Jarnvig
“Mange af dem har det sværere end mig, fordi medierne ikke engang gav dem et navn,” forklarer Bodil med henvisning til stormen i ’99, der i dag lever et stille liv på førtidspension. Bodil har dog andre planer.

“Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg var nødt til at få et livsindhold, der ikke bare gik ud på, at Mikael Jarnvig (vejrvært på TV 2, red.) skulle sige mit navn efterfulgt af en kommentar om lavtryk og højtryk,” forklarer stormen, der næste år vil læse til ingeniør:

“I løbet af mine dage som vejrfænomen fik jeg en masse praktisk erfaring med bygningskonstruktioner, broer og den slags. Det vil jeg gerne bruge på en konstruktiv måde.”