Et nyt udspil fra kirkeminister Manu Sareen skal sikre danskernes ret til at blive gift i folkekirken med hvem eller hvad, de ønsker. Forslaget vækker jubel hos både computernørder og haveelskere.

Hvad enten din elskede er en kvinde, en mand, en ilder eller en laptop, skal Den danske Folkekirke åbne dørene for dig. Det er intentionen med et nyt forslag, som kirkeminister Manu Sareen står bag.

Udspillet er en udvidelse af regeringsgrundlaget, hvor det fremgår, at regeringen vil fjerne forbuddet mod vielse af homoseksuelle i folkekirken.

”Det er utrolig diskriminerende, at kun to mennesker kan blive gift. Kærlighed er fuldstændig identisk for alle, uanset hvilken seksuel observans man har. Noget af det smukkeste, der findes, er at kunne blive gift i en kirke, og det vil vi give alle danskere mulighed for,” siger Manu Sareen til RokokoPosten.

WoW-fans jubler
Det kontroversielle forslag møder sympati fra flere steder. En af de foreninger, som mest uforbeholdent har erklæret sin støtte, er sammenslutningen af World of Warcraft-spillere i Danmark. Her har man længe gået med ønsket om at kunne gifte sig med sin computer.

”Flere af vores medlemmer nærer et dybt og fortroligt forhold til deres Mac OS X, som ikke kan erstattes af et menneske, så vi ser frem til at kunne markere dette intime bånd ved en mere højtidelig event,” siger formand for WoW Danmark, Lasse Højgaard.

Han bakkes op af Sigrid Marie Baune, som er aktiv i Foreningen for Danske Stueplanteentusiaster.

”Vi har mange gode kristne i vores forening, som efterspørger velsignelse af deres kærlighed til planteriget,” fortæller Sigrid Marie Baune, der selv har fravalgt mand og børn til fordel for sin samling af yuccapalmer.

Blandt andre sammenslutninger, som har udtalt sig positivt om forslaget, finder man I Heart My Fixie (en forening for hipstere, der kører på fixie-cykel, red.), Kvinder For Duftlys og Åbne Pikriddere (mænd, der vil giftes med deres penis, men alligevel bevare et åbent forhold, red.).

Ikke vidtrækkende nok
Oppositionen er splittet over forslaget. Flere borgerlige politikere finder forslaget anstødeligt, men hos Liberal Alliance er man slet ikke afvisende.

”Selvfølgelig er jeg positivt indstillet over for et forslag, som hylder den personlige frihed, men faktisk mener jeg slet ikke, at forslaget er vidtrækkende nok,” siger folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll (LA).

”Hvorfor er det kun mennesker, som kan blive gift med et objekt? Hvorfor kan en hund ikke blive gift med en kat, en elg med en gnu eller en mand med et lig?” spørger han retorisk og kalder forslaget ”uambitiøst”.