Foto: pressmaster, bigstock

Hvis Socialdemokratiet skal lave finanslov med De Radikale, skal S acceptere en grænse for, hvor få akademikere der må være per fagmedarbejder i kommunerne. Et ultimativt krav, der vækker glæde hos Djøf.

“Jeg har dårlig samvittighed, hver dag jeg tager på arbejde, fordi der ikke altid er tid til at midtvejsevaluere pædagogernes KPI’er eller identificere kommunens core values på et halvanden dags seminar,” siger René Stocklund-Madsen, der arbejder som konsulent for velfærdsteknologi og digitalisering i daginstitutionen Bulderby i Viborg.

Krav bliver til ultimativt krav
De Radikale har tidligere foreslået en minimumsgrænse for, hvor mange akademikere der skal være for hver fagmedarbejder i kommunerne. Nu er forslaget blevet til et ultimativt krav til S:

“Vi vil have minimumsnormeringer i finansloven, ellers bliver det ikke en finanslov med os,” siger kommunalordfører Kathrine Olldag (R), der selv er cand.mag og har en diplomuddannelse i offentlig ledelse fra Center for Offentlig Kompetenceudvikling.

Flere akademikere i kommunerne var et centralt krav, da tusindvis af djøffere og AC-medarbejdere for få måneder siden protesterede over hele landet. Der er brug for en ny politik, mener fagforbundet Djøf.

“Der er ikke altid ressourcer nok. Vi har også en idé om, at fagmedarbejderne kunne meget mere, hvis der var flere øjne på dem,” siger Djøf’s chef for marketing og kommunikation, Lotte Braagaard.

Penge fra andre akademikere
Socialdemokratiet er ikke afvisende over for flere akademikere i forvaltningerne, men mener ikke, at minimumsnormeringer nødvendigvis er den rigtige vej at gå.

“Sådan en benlås kunne betyde, at man skal afsætte de penge til de kommunale forvaltninger, og derved kan man blive nødt til at tage dem fra presseafdelingerne i ministerierne, hvor vi er i færd med at ansætte samtlige socialdemokrater med en Twitter-konto. De er altså også akademikere,” siger cand.scient.pol og finansminister Nicolai Wammen (S).