Formentlig taler Andreas Nord ikke meningsløst ud i luften, når han går i gaderne med hullede jeans, vildtvoksende hår og slidt T-shirt. Den unge hipster er nok snarere i gang med en vigtig telefonsamtale.

“Det virker måske stramt på den måde, men det går altså ikke. Det går ikke!” siger 24-årige Andreas Nord hidsigt til en reklamestander på Købmagergade i København.

Folk løfter nysgerrigt blikket, men går hurtigt forbi, mens de nok tænker, at det er endnu en psykisk syg person, der vandrer formålsløst omkring i gaderne, mens han sender sort snak ud til ingen.

Men faktisk er Andreas mere velfungerende, end det forvaskede genbrugstøj og de uforståelige fraser lader ane. Beviset findes i hans ører: to små trådløse høretelefoner, der er godt skjulte af den succesfulde eventmanagers krøllede lokker.

Snakkede med Bella Center
“I går sad jeg på Blågårds Plads og snakkede med en leder fra Bella Center om at leje deres lokaler til en udstilling med installationskunst,” fortæller Andreas Nord, der ofte bruger byens rum som kontor, når han skal diskutere nye projekter.

På Nørrebro, hvor Andreas typisk går sine ture, har beboerne længe tænkt, at den unge gut led af vrangforestillinger.

“Sidste år kom han stirrede han intenst på nogle stole, der stod uden for en café, og på et tidspunkt løftede han armene i vejret under høje råb. Og så hoppede han op på cyklen og forsvandt,” fortæller Mohammed Abdi, der ejer en tøjforretning i området.

Mohammed ånder lettet op, da RokokoPosten fortæller ham, at Andreas dengang blot var frustreret over ikke at kunne få fat på nogle bestemte DJ’s til Distortion-festivalen:

“Ellers ville jeg nok have kontaktet myndighederne. Den er jo helt gal med hans tøj og den der livsfarlige cykel uden gear eller bremser.”

Giv ham varm sweater
Butiksejeren er ikke den eneste, der har lagt mærke til Andreas:

“Mange her i byen snakker med sig selv, men jeg har endnu aldrig hørt nogen rable løs om integreringsmoduler og social streams,” husker en af Abdis ansatte, Youssuf Zaman, der glæder sig over, at Andreas ikke er en psykisk syg hjemløs, men bare en eventmanager.

Dog er Youssuf stadig nervøs for den unge mands helbred:

“Jeg vil overtale ham til at købe en af de tykke sweatre, vi har på udsalg. Man får altså lungebetændelse af at gå med en tynd T-shirt i november!”