Foto: Aaron Amat, Bigstock

Foto: Aaron Amat, Bigstock

En kvinde fra Helsinge og en mand fra Malling har trods mange års ihærdige forsøg endnu ikke haft held til at få sig selv eller deres børn dræbt i trafikken. Skylden giver de bilisterne, der er alt for opmærksomme og hensynsfulde.

“Jeg har prøvet alt, og jeg er stadig i live. Det er vildt frustrerende.”

34-årige Marlene Kjær fra Helsinge sukker opgivende. Som tusindvis af andre cyklister har hun hver eneste dag i flere år forsøgt at blive slået ihjel i trafikken. Og som langt de fleste har hun ikke haft heldet med sig. Ja, faktisk er hun ikke engang kommet til skade i en mindre ulykke, for de øvrige trafikanter har altid formået at undvige, uanset hvor pludselige og uforudsigelige manøvrer, hun har forsøgt sig med.

Ligesom 56-årige Jan Jørgensen fra Malling ved Aarhus har hun dag ud og dag ind kørt uden hjelm i myldretidstrafikken for at øge sine chancer for at ende i et fatalt færdselsuheld. Men end ikke mørkekørsel uden lygter og pludselige venstresving uden forudgående standsning har resulteret i andet end et par dyt fra bilisterne.

Børnene også stadig i live
For Jan og Marlene er det særligt frustrerende, at de end ikke har formået at få deres børn slået ihjel. Jan Jørgensen fortæller, at hans nu 23-årige datter stadig lever i bedste velgående, selvom han har forsøgt ihærdigt at få hende trafikdræbt.

Marlene Kjær fortæller, at hun gang på gang har ladet sin tiårige søn køre forrest frem i et befærdet lyskryds, hvor udsynet har været begrænset af store lastbiler. Andre gange er de begge cyklet over en fodgængerovergang i håb om at overraske svingende bilister, der dog altid har været forberedte på færdsel i højere end gangtempo.

Fodgængere undviger
For at få afløb for frustrationerne forsøger Marlene, Jan og de mange andre cyklister at ramme fodgængere, der dog er irriterende gode til at undvige.

“Forleden kom jeg kørende for fuld fart midt inde i byen. Det var mørkt, jeg havde sort tøj på og selvfølgelig ingen lygter. Jeg skal til højre og vælger at lade være med at række armen ud, og alligevel får jeg ikke ram på den ældre mand, der ellers lige havde bevæget sig ud på kørebanen,” siger Jan Jørgensen.

Den ældre mand var i øvrigt stærkt utilfreds over ikke at blive ramt.

“Vi pensionister laver ikke andet end at opføre os uansvarligt i trafikken, men selv cyklisterne er så fokuserede på selv at dø, at de ikke koncentrerer sig nok til at ramme os, selvom vi går virkelig langsomt,” siger han.